Çay yüzünden diş lekesinin çözümü: Süt ve pipet! Dişleri bembeyaz yapıyor

Tüketilen besinlerden ve zararlı alışkanlıklardan dolayı diş lekeleri kaçınılmaz oluyor. Özellikle birçok kişi sararan dişlerinden muzdarip. Peki, diş lekeleri nasıl geçer? Sütle diş lekelerini yok edebilirsiniz. Nasıl mı? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Son yıllarda sararan dişlerini yaptıranların sayısı arttı. Özellikle diş plağını kullananlar ve diş taşını temizletenler soluğu diş kliniklerinde alıyor. Diş lekeleri için yapılması gerekenlerin başında zararlı alışkanlıkları bırakmak geliyor. Çay ve kahve içenlerin ise diş lekelerine ekstra özen göstermesi gerekiyor. İşte sararan dişlere öneriler...

DİŞ LEKESİNİ YOK EDEN 5 TÜYO

Kahve, çay, çikolata ve koyu renkli meyve suyu tükettikten hemen sonra dişlerinizi fırçalayın. Kahve ve çaya biraz süt katmak veya içecekler için pipet kullanmak, diş lekesi riskini azaltır. Diş renginde bozulma riskini artıran gazlı, yüksek asitli ve şekerli besinlerden kaçının.

Domates, soya ve balzamik sos gibi asitli ya da nar, üzüm, pancar gibi pigmentli yiyecekler yedikten sonra dişlerinizi fırçalayın, diş ipi kullanın ya da en azında suyla ağzınızı bolca çalkalayın.

Tütün kullanımından uzak durun.

Diş hekiminizi her 6 ayda bir düzenli olarak ziyaret edin.

Ağız kuruluğunu önlemek ve tükürük akışını artırmak için gün boyunca bolca su için. Ayrıca, sürekli bir ağız kuruluğu problemi yaşıyorsanız, altta yatan nedeni bulmak için aile hekiminizle görüşün.

Vücudu boşaltan detoks tarifi! Şişkinlik, kabızlık hepsi bitiyor