Çay ve kahve yanına çikolatan daha fazla yakışıyor! Bademli kek tarifi

Bademli kek lezzet şöleni sunuyor. Çay ve kahve ile tüketilebilen bademli kek nasıl yapılır? Hangi malzemeler tarife katılır?

Bademli keki en özel misafirleriniz için deneyebilirsiniz. 15 dakikada fırına atabileceğiniz bademli kek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

BADEMLİ KEK TARİFİ

Evdeki favori lezzetlerimizden biri olan çay & kahve yanına çok yakışan bademli kakaolu kek...

Servis: 18 cm çapında kelepçeli kalıpta

Hazırlama süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

Malzemeler:

200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;

1 çay kaşığı tereyağı + 1 tatlı kaşığı un, kalıp için

100 gr tereyağı, oda ısısında

1 portakalın rendelenmiş kabuğu

1 bardak toz şeker

2 yumurta

1,5 bardak un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1/2 bardak maden suyu

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı maden suyu

1 yemek kaşığı file badem

Yapılışı:

*Kek kalıbının tabanını pişirme kağıdı ile kaplayın, yanlarına tereyağı sürüp un serpin ve unun fazlalığını silkeleyip atın.

*Tereyağı, rendelenmiş portakal kabuğu ve toz şekeri karıştırma kabına alarak mikser ile kremamsı kıvama gelene kadar 3 - 4 dakika çırpın.

Yumurtaları ilave edip 3 - 4 dakika daha çırpın.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek yumurtalı karışıma ilave ederken bir yandan çırpmaya devam edin (bu aşamada koyu kıvamlı olan hamura maden suyu ekleyinde hafif akışkan oluyor).

En son maden suyunu ekleyip karıştırın.

*Kek hamurunun 2/3 ünü kalıba aktarın.

Kalan hamura kakao ve maden suyunu ilave ederek spatula ile karıştırın, kakaolu hamuru kaşık yardımıyla kalıptaki hamurun üzerine akıtın ve ince çubuk veya çatal ile gelişigüzel karıştırın.

Üzerine file bademleri serpiştirin.

Kek pişirme ayarında 45 dakika pişirip kürdan testi yapın, gerekirse 5 dakika daha pişirin. Kek ılınınca kalıptan çıkartıp servis tabağına geçirin.