Çayı sakın böyle tüketmeyin! Kanserli hücreleri tetikliyor

Toplumda her 5 kişinden 4'ünün tiryakisi olduğu çayda büyük tehlike ortaya çıktı. Bilim insanları sıcak tüketilen çayın geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarını tetiklediğini duyurdu. İşte sıcak içilen çayın zararları...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Bilim insanları sıcak tüketilen çayın yemek borusunu deforme ettiğini açıkladı. Bu durumun zamanla kanser riskini de artırdığı söylendi. Ülkemizde yaklaşık bir kişinin 4 kilogram çay tükettiği ortaya çıktı. İç hastalıkları uzmanlarından ardı sıra gelen açıklamalarda kahvaltılarda özellikle bolca tüketilen çay can yakabilir. Tiryakileri yakından ilgilendiren bu haberin detaylarını sizler için derledik.

İŞTE SICAK İÇİLEN ÇAYIN ZARARLARI!

Dil yüzeyindeki tat alma hücrelerine zarar verir. Zamanla hasar alan tat duyusu belli bir yaştan sonra işlevselliğini yitirir.

Boğazdaki mukozların zarar görmesine neden olur. Gripten sıcak tüketin denilen durumun doğru olmadığını vurgulayan uzmanlar sıcak çayın hücreleri deforme ederek kanserli hücrelerin oluşumuna davetiye çıkardığını belirtti.

Nadiren görülse de uzmanlar çay tiryakilerinin çoğunda ileri yaşlarda yemek borusu kanseri ya da mide kapağında bozulmalar meydana gelebilir.

Sıcak çay ayrıca mide asidinin seviyesini de azaltarak besinlerin sağlıklı enzimlenmesini engeller. Bu da vücutta besin atığının kalmasına neden olur.

En ideal çay sıcaklığının 70 derece altında olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar aksi durumda gırtlakta yapacağı tahrişin sonucu tümörlü hücrelerin çoğalmasına neden olur.