İkindi çayına veya akşam oturmasına yapılabilen kurabiye hızlıca hazırlanabiliyor. Peki nefis kurabiye tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
Kurabiye geleneksel ve sevilen tatlılarımızdan biridir. Kurabiyenin ağızda dağılması için tereyağının oda sıcaklığında eritilmesi gerekir. İşte detaylar...
10 DAKİKADA HAZIR KURABİYE TARİFİ
250 gram tereyağı veya margarin(yumuşamış)
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 paket kabartma tozu
3 adet yumurta sarısı
2 paket mısır nişastası (400 gram)
PÜF NOKTASI
Kullanacağınız tereyağı ya da margarinin oda sıcaklığında yumuşamış olması gerekir.
YAPILIŞI
Hamuru için gerekli olan malzemeleri bir kapta karıştırıp, güzelce yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirin ve ardından servis edin.