Çay saatine en kolay tatlı: Kedidili pastası tarifi

Kedidili pastası tarifi çay saatine pratik tatlı arayanlar tarafından merak ediliyor. Kedidili pastası kremayla hazırlanıyor ve sonunda kedidili bisküviyle bu krema birleştiriliyor. İşte adım adım çay saatine pratik tatlı tarifi…

AZİME KAHYA

Pratik tatlıların başında kedidili pastası tarifi geliyor. Bu pasta hem hafif hem kolay. Sadece birkaç püf noktası var. Dilerseniz içerisine koyduğunuz kedidillerini kahve veya süt ile ıslatabilirsiniz. Pasta kreması yaparken süt kaynarken kahve ile tatlandırabilirsiniz. İşte çay saatine nefis kedidili pastası tarifi ve malzemeleri...

KEDİDİLİ PASTASI MALZEMELER

Krema için:

150 gram şeker

500 ml süt

4 yumurta sarısı

80 gram tereyağı

100 gram un

1/2 su bardağı vanilya

Diğer malzemeler

1.5 paket kedidili bisküvi

15-20 çilek

100 gram fındık krokan

100 ml krem şanti

KEDİDİLİ PASTASI TARİFİ

Kedidili pastası tarifinde önce kremayı hazırlayın. Yumurta sarısı ve şekeri hacimleri iki katına çıkana kadar çırpın. Daha sonra unu ilave edin ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar tekrar karıştırın.

Orta boy bir tencere ile sütü ocağa alın, vanilyayı ekleyin. Süt kenarlardan kaynamaya başlayınca yumurta ve şeker karışımına bir kepçe dökün ve karışımın sıcaklıklarını eşitleyin. Ardından yumurtalı karışımı süt ve vanilyalı karışımın üzerine ocakta hızlıca çırpın. Bu da kremanın püf noktalarından biridir.

Muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın ve kıvama gelince ocaktan alın ve kremaya tereyağını ekleyin, çırpın ve eritin.

Hazırladığınız krema soğuyunca kremanızı krem şanti ile çırparak hafifletin. Yuvarlak kek kalıbına önce kedidillerini yan taraflara dizerek başlayın.

Kedidillerinin alt tabanını hizalayın, kremanızı dökün ve yayın, üzerine çilek ve fındık çiğdemleri ekleyin. Bu işlemi iki kez tekrarlamanız yeterli olacaktır. Dileyenler araya muz veya başka bir meyve de koyabilir. Bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.