Çay lekeli bardakları böyle temizleyin! Dakikalar içinde tertemiz oluyor

Çay içilen bardaklarda zamana bağlı olarak leke kaldığı görülebilir. Ayrıca lekeli bardaklar ne kadar yıkanırsa yıkansın, kirli olduğu izlenimini oluşturabilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, çay lekeli bardakları dakikalar içinde tertemiz yapabiliyor. Detaylar haberimizde…

Türkiye'deki birçok insan çay tüketiyor. Ayrıca sürekli aynı bardaktan çay içen pek çok insan bulunuyor. Ancak sürekli çay içilen bardakta zamanla leke oluştuğu görülebiliyor. Öte yandan oluşan leke kimi zaman normal yıkamada çıkmayabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından bu sorunun çözümü de araştırılabiliyor.

Çay lekeli bardakları temizlemenin pratik bir yöntemi bulunuyor. Çünkü söz konusu yöntem, çay lekeli bardakları dakikalar içinde tertemiz yapabiliyor.

ÇAY LEKELİ BARDAKLARI TEMİZLEME YÖNTEMİ

Çay lekeli bardaklar, çamaşır suyu yöntemi ile dakikalar içinde tertemiz yapılabiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Lekeli bardaklara birkaç damla çamaşır suyu eklenir.

Devamında sıcak su ilave edilir ve ortalama 5-10 dakika bekletilir.

Ardından sabun ve sıcak su ile mutlaka 2-3 kere yıkanarak durulanır.

Bu sayede çay lekeli bardakların dakikalar içinde tertemiz olduğu görülebilir.

Not: Herhangi bir alerjik reaksiyona karşı temizleme işlemi esnasında eldiven ve maske gibi koruyucu malzemelerin kullanılması tavsiye edilir.

Fırın temizliğinin pratik yöntemi! Yağ içindeki fırın 15 dakikada temizleniyor