Çay eşliğinde yumuşacık şekerpare tarifi! İlk lokmada lezzete doyacaksınız

Şekerpare klasik tatlılarımızdan biri. Şerbeti ve hamurunun yumuşaklığı ise lezzetine lezzet katıyor. Peki şekerpare nasıl yapılır?

Şekerpare çayın yanına çok yakışıyor. Lezzetli şekerparenin püf noktası kulak emmesi kıvamında bir hamura sahip olması. Peki lezzet şöleni şekerpare nasıl yapılır?

ŞEKERPARE TARİFİ

HAMURU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

4 su bardağı un

2 adet yumurta

2 çay bardağı toz şeker

2 çay bardağı zeytinyağı

1 paket kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

3 su bardağı şeker

3 buçuk su bardağı su

3 damla limonun suyu

TARİF

Öncelikli olarak hamuru için verilen malzemelerle kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Bu hamurun kulak memesi dediğimiz kıvamda olması gerekli.

Hamurdan bezeler koparıp şeklini veriyoruz.

Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Şerbeti de verilen ölçüler de hazırlayıp hafif soğumuş şekerparelerin üzerine döküyoruz.

Şerbetin sıcak olmaması şekerparenin hamurlaşmaması için önemli.

Şerbete aman dikkat diyelim.