Çay eşliğinde magnolia tarifi! Meyveli tatlıyı kaşık kaşık yiyeceksiniz

Magnolia meyveli tatlılarımızdandır. Magnoliayı yaparken kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmeli. Çay eşliğinde tüketilebilen magnolia oldukça hafif. Peki magnolia nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Magnolia içerisine katılan süt soğuk olmalı. Magnolia içerisine taze ve sade bisküvi konulmalı. Peki enfes magnolia tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Taze çilek ve muzla harika bir tatlı olan magnolia nasıl yapılır? İşte çay veya kahve eşliğinde tüketilebilen magnolianın detayları...

MAGNOLİA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 litre süt

1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket sıvı krema

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

10 adet çilek

2 paket sade bisküvi

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz çileğin yanında muz da kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

Bir tencereye 1 litre soğuk sütü boşaltın, içerisine; şeker, un ve nişasta ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Ardından yumurta sarısını ve kremayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.

Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin.

Bisküvileri ufalayıp toz haline getirin.

Çilekleri yıkayın ve dilimlere ayırın.

Tatlınız için seçtiğiniz kaplara; ilk olarak iki kaşık krema ekleyin, üzerine bisküviden ilave edin. Kapların etrafına olacak şekilde de çilekleri dizin. Bu şekilde işlemleri tekrar ederek kapları doldurun.

Afiyet olsun!