Çay demlerken herkes bu 5 hatayı yapıyor

Çay demlemek sanıldığının aksine beceri istiyor. Çay demlerken yapılan yaygın hatalar ise vücutta zehirlenmelere ve kansere neden olabiliyor. Türk insanı için çay olmazsa olmaz. Peki doğru çay nasıl demlenir? İşte çay demleme teknikleri...

Türk insanı için çay hayatın vazgeçilmez içeceğidir. Çok farklı alternatifleri dahi olsa türk çayının yerini hiçbiri tutamıyor. Peki doğru çay nasıl demlenir? İşte çay demleme teknikleri...

ÇAY RUTUBET ALIR

Çay demlerken yapılan bir diğer hata ise daha henüz çay suyu sıcakken üst demliğe çay koyulmasıdır. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bakteri oluşmasına sebebiyet verebilir.

KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEYİN

Çayı muhakkak kaynamamış su ile demlemeniz gerekir.

BURUK BİR TAT BIRAKIR

Dışarı da içtiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığı nasıl anlarız diyorsanız, acımaya yüz tutmuş ağzınızda fazla buruk bir tat bırakmasından anlayabilirsiniz.

KANSER RİSKİ VAR

Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir.

OCAK ÜZERİNDEN ALIN

Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.