Çay demlenmeden sofrada yerini alıyor: Cevizli tarçınlı kek tarifi

Çay demlenmeden sofrada yerini alan cevizli tarçınlı kek, mis gibi kokusuyla evin her köşesini sarıp, herkesin iştahını kabartıyor. Çayın yanına en çok yakışan tatlardan biri olan cevizli tarçınlı kek tarifinin, hem yapımı son derece pratik hem de lezzetinden asla ödün vermiyor. Peki, hem yumuşacık hem de cevizli tarçınlı kek tarifinin püf noktaları ne? İçeriğinde tarçının muazzam aroması ve cevizlerin çıtır dokusu birleşerek, çay saatinizin en gözde tatlısı olmayı garantiliyor. İşte çay demlenmeden sofrada yerini alan cevizli tarçınlı kek tarifi…

KADİR TEKİN

Bir çay saati düşünün... Çay henüz demlenmeden, sofra hazır! Hemen herkesin gönlünü fetheden, evin her köşesini mis gibi kokularla saran cevizli tarçınlı kek çay demlenmeden sofrada yerini alıyor. Çayın yanına en çok yakışan tatlılardan biri olan cevizli tarçınlı kek tarifi hem oldukça pratik hem de bir o kadar lezzetli.

ÇAY DEMLENMEDEN SOFRADA YERİNİ ALIYOR

Ceviz ve tarçın birleşimi, hem lezzet hem de besin değeri açısından mükemmel bir ikili. Tarçının hoş aroması ve cevizlerin kıtır dokusu, bu kekte buluşarak damakları şımartıyor. Ayrıca, ceviz sağlıklı yağlar, lif ve protein içerdiği için kekinize besleyici bir dokunuş da katıyor. Çayın yanına yapılan en iyi tatlılardan biri olan bu kek, hem sabah kahvaltılarında hem de çay saatlerinde eşlikçiniz olacak.

CEVİZLİ TARÇINLI KEK TARİFİ

Malzemeler

2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1/2 su bardağı sıvı yağ

3 yumurta

1 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)

1 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Bir tutam tuz

CEVİZLİ TARÇINLI KEK NASIL HAZIRLANIR? ADIM ADIM TARİFİ...

İlk olarak fırını 180 dereceye ısıtın. Kekin mükemmel bir şekilde kabarması için fırın önceden ısınmış olmalı.

Bir kasede un, kabartma tozu, vanilin, tarçın ve tuzu karıştırın. Tarçın, keke o müthiş aromayı katacak ve evin her köşesini mis gibi kokutacak.

Derin bir kaba yumurtaları kırın ve toz şekeri ekleyin. Mikserle ya da çırpıcıyla iyice çırpın. Karışım iyice kabarmalı ve kremsi bir hal almalı.

Çırpılmış yumurtaların içine sıvı yağ ve sütü ekleyin, karıştırmaya devam edin.

Hazırladığınız kuru malzemeleri yavaşça sıvı karışıma ekleyin. Karışımı homojen bir hale gelene kadar karıştırın.

Son olarak dövülmüş cevizleri de ekleyin ve karıştırın. Cevizler, keke harika bir doku katacak.

Kek karışımını yağlanmış ya da unlanmış kek kalıbına dökün. Karışımın üzerini düzleştirin.

Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Kekin üzeri altın rengini aldığında pişti demektir.

Kekin pişip pişmediğini kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz: Kürdanı keke batırın, eğer temiz çıkarsa kekiniz hazır demektir.

Kekiniz piştikten sonra biraz soğumasını bekleyin. Ardından dilimleyerek sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Kekin üzerine biraz pudra şekeri serpmek ya da üzerine birkaç ceviz tanesi yerleştirmek, hem görünümünü güzelleştirir hem de ekstra bir lezzet katar.