Çay demlenmeden hazır: Hamur derdi olmayan çıtır çıtır kahvaltılık börek tarifi! Deneyen tadına bayılıyor

Kahvaltıya ne yapacağım derdine son. Çayın daha buharı tüterken hazır olan bu çıtırtısıyla mest eden börek tarifi, hem pratikliğiyle hem de lezzetiyle bağımlılık yapıyor. Ne hamur yoğurma derdi var, ne de açma. Sadece birkaç malzemeyle 15 dakikada kahvaltı sofralarına hazır oluyor. Peki, çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içiyle, kahvaltınızı şenlendirecek börek tarifi ne, nasıl hazırlanır? İşte deneyenin tadına bayıldığı kahvaltılık börek tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Sabah sabah kahvaltıya ne yapsam diye düşünmeye bile kalmadan, bu tarif elinizin altında hazır. Çay henüz demlenmeden fırından çıkan, çıtır çıtır dokusuyla iştah kabartan bu kahvaltılık börek, yapımıyla olduğu kadar lezzetiyle de gönülleri fethediyor. Üstelik ne yufka açma derdi var, ne de uzun uzun yoğurma zahmeti.

ÇAY DEMLENMEDEN HAZIR: HAMUR DERDİ OLMAYAN BÖREK

Tam anlamıyla "dertsiz tasasız" börek tarifinin iç harcı damak zevkine göre; peynirli, patatesli ya da ıspanaklı olarak çeşitlendirilebilir. Çay demlenmeden hazır olan börek, kahvaltı sofralarınızın yeni gözdesi olmaya aday. Çıtır katları, mis kokusu ve 15 dakikada hazır oluşuyla, sabahları hem zamandan kazanmak isteyenlere hem de nefis bir lezzet arayanlara birebir.

HAZIR YUFKADAN ÇITIR BÖREK TARİFİ

Malzemeler

3 adet hazır yufka

200 gram beyaz peynir (isteğe göre lor peyniri de kullanabilirsiniz)

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı süt

1 yumurta (üzeri için)

Yarım çay bardağı su (isteğe bağlı)

Karabiber (isteğe bağlı)

Tuz (isteğe bağlı)

HAMUR DERDİ OLMAYAN ÇITIR ÇITIR KAHVALTILIK BÖREK NASIL YAPILIR? ADIM ADIM TARİF

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Yufkaların çıtır çıtır olması için doğru sıcaklık çok önemli.

İlk yufkayı tezgaha serin. Üzerine sıvı yağ ve süt karışımını fırçayla iyice sürün. Karışımın her köşeye yayılmasına özen gösterin.

İkinci yufkayı üzerine serin. Aynı işlemi ikinci yufka için de tekrarlayın. Üzerine sıvı yağ ve süt karışımını sürün.

Üçüncü yufkayı da serin ve üzerine peyniri yerleştirin. Beyaz peynirin miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Eğer daha zengin bir tat isterseniz, peynirin yanı sıra biraz rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

Yufkaları dikkatlice rulo şeklinde sarın. Yufkayı fazla sıkı sararsanız, böreğinizin çıtır çıtır olmasını zorlaştırabilirsiniz, bu yüzden orta sıkılıkta sarın.

Böreği dilimleyin. Rulo halindeki yufkayı istediğiniz büyüklükte dilimlere ayırın.

Yumurtayı çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Fırında pişerken güzel bir renk alması için böreğin üzerine yumurta sürmek şart.

Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Çıtır çıtır olması için üstü altın rengini alana kadar pişirmeye devam edin.

Çay demlenmeden kadar hazır çıtır çıtır kahvaltılık börek tarifiniz hazır. Afiyet olsun!