Elif Çarman
Elif Çarman
Çay demlenene kadar kahvaltınız hazır olsun ister misiniz? Şipşak hazırlayabileceğiniz protein dolgulu sebzeli omlet oldukça sağlıklı bir kahvaltılık tarif. Pratik bir lezzet şöleni yaşatabilecek protein dolgulu sebzeli omletin yapımı ise çok kolay. İşte çay demlenene kadar hazırlanabilen protein dolgulu sebzeli omlet tarifi...
Çay demlenene kadar şipşak hazırlanabilen protein dolgulu sebzeli omlet tarifi için gerekli malzemeler...
2 adet yumurta,
1 yemek kaşığı süt,
1/4 adet kırmızı biber, (ince doğranmış)
1/4 adet yeşil biber, (ince doğranmış)
1/4 adet küçük kabak, (rendelenmiş)
1 avuç ıspanak, (doğranmış)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
1 dilim tam tahıllı ekmek,
Bir tutam karabiber ve tuz,
İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı lor peyniri veya az yağlı beyaz peynir kullanabilirsiniz.
Protein dolgulu sebzeli omlet tarifi için yukarıdaki belirtilen sebzeleri ince ince doğrayın.
Daha sonra kabakları yıkayarak kabuklarını soyup, rendeleyerek bir kenara alın.
Ispanakları sirkeli suda birkaç dakika bekletelim. Temizliğine emin olduğumuz ıspanakları güzelce yıkayıp ince ince doğrayın.
Bir kasenin içerisine önce yumurtaları sonra süt, tuz ve karabiber ekleyerek çırpın.
Tavaya biraz zeytinyağı ekledikten sonra orta ateşte ısıtın.
Sotelediğiniz kırmızı ve yeşil biberleri, ardından da rendelenmiş kabak ve ıspanağı ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
Kavrulmuş sebzelerin üzerine çırpılmış yumurta dökün. Omletin altı pişene kadar bekleyin. Omletin altının piştiğinden emin olduğunuzda spatula yardımıyla dikkatlice çevirin.
Ön ve arka tarafı pişen omletinizi tabağa alın. İsteğe bağlı üzerine lor peyniri ekleyebilirsiniz. Yanına tam tahıllı ekmek dilimi ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!