Çay demlenene kadar hazır oluyor! Kahvaltılık yumuşacık açma tarifi

Kahvaltılık yumuşacık açma tarifi birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü bu yiyecek çay yanında afiyetle tüketilebiliyor. Öte yandan çay demlenene kadar hazır hale getirilebilen kahvaltılık yumuşacık açma tarifi de bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Kahvaltılık tüketmek isteyen birçok insan sofrada yumuşacık açma olmasını da isteyebiliyor. Ayrıca bu yiyecek dışarıdan satın alınsa da evde de pratik bir şekilde yapılabiliyor. Bu nedenle pek çok insan kahvaltılık yumuşacık açma tarifini araştırabiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir tarif, çay demlenene kadar hazır hale getirilebiliyor.

KAHVALTILIK YUMUŞACIK AÇMA TARİFİ

Kahvaltılık yumuşacık açma tarifi, çay demlenene kadar hazır hale getirilebiliyor. İşte çay yanında tüketilebilen kahvaltılık yumuşak açma tarifi için gerekli olan malzemeler;

- 3 su bardağı ılık süt.

- 2 adet yumurta (birinin sarısı üst kısmı için ayrılacak).

- 1 su bardağı sıvı yağ.

- 3 yemek kaşığı şeker.

- 1,5 tatlı kaşığı tuz.

- Ortalama 8 veya 8,5 su bardağı un.

- 1 paket instant kuru maya.

- Tercihe bağlı olarak kahvaltılık yumuşacık açma tarifinin arasına zeytin ezmesi sürülebilir.

HAZIRLANIŞI

Çay yanında afiyetle tüketilebilecek sade kahvaltılık yumuşacık açma tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanış aşamasına geçilebilir. İşte kahvaltılık yumuşacık açma tarifinin hazırlanışı;

- Ilık süte şeker ve maya ilave edilerek erimesi sağlanır.

- Elde edilen karışım derin bir kaba yerleştirilir ve un hariç diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.

- Üzerine yavaş yavaş un eklenerek güzelce yoğrulur.

- Yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edilir.

- Sonra hamurun üst kısmı temiz bir poşet ile kapatılır ve mayalanması için ortalama 30-40 dakika bekletilir.

- Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır ve el ile çay tabağı genişliğinde açılır. Ardından rulo şeklinde sarılır ve sağlı sollu kıvrılarak açma şekli verilir.

- Tüm hamur aynı şekilde yapılır.

- Ardından yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir ve üst kısmına yumurta sürülür.

- Ortalama 15-20 dakika tepside mayalanması için beklenir ve 200 derecelik fırında üst kısmı kızarana kadar pişirilir.

- Devamında hazırlanan kahvaltılık yumuşacık açma tarifi, çay yanında afiyetle tüketilebilir.

PÜF NOKTALARI

- Malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

- Süt el yakmayacak sıcaklıkta olmalı. Aksi takdirde hamur kabarmayabilir.

- Hamur yumuşak, hafif ele yapışan bir kıvamda olmalı.

- Hamurun üst kısmı iyice örtülmeli ve mayalanması için ortalama 30-40 dakika dinlendirilmeli.

- Hamura şekil verdikten sonra ortalama 15-20 dakika tepside mayalandırılıp sonra fırına verilmeli. Ayrıca vakti olmayanlar, fırının ayarını 50 dereceye getirerek bu işlemi uygulayabilirler.

- Bu ölçülerde ortalama 22-24 adet açma hazırlanabilir.