Çay demlenene kadar hazır oluyor! Kahvaltılık simit tarifi...

Simit tarifi birçok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Çünkü sokak lezzetleri denildiğinde özellikle kahvaltılarda pek çok insanın aklına bu yiyecek gelebiliyor. Ayrıca çay yanında afiyetle tüketilebiliyor. Öte yandan çay demlenene kadar hazır hale getirilebilen, pratik kahvaltılık simit tarifi de bulunuyor. Detaylar haberimizde…

Kahvaltılık simit tarifi birçok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü sokak lezzetleri arasında sıklıkla gösterilebilen bu yiyecek, sabahları pek çok insan tarafından çay yanında sevilerek tüketilebiliyor. Ancak bazı insanlar sürekli dışardan almak yerine evde de hazırlamak isteyebiliyor. Bu noktada evde pratik bir şekilde hazırlanabilecek kahvaltılık simit tarifi de bulunuyor. Üstelik çay demlenene kadar hazır hale getirilebiliyor.

ÇAY YANINA SİMİT TARİFİ

Simit denildiğinde birçok insanın aklına çay da gelebiliyor. Çünkü çay yanına simit afiyetle tüketilebiliyor. Öte yandan çay demlenene kadar hazır hale getirilebilen kahvaltılık simit tarifi de bulunuyor. İşte söz konusu kahvaltılık simit tarifi için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı ılık süt.

1 su bardağı ılık su.

4 su bardağı un.

1 tatlı kaşığı tuz.

1 adet yumurta.

1 yemek kaşığı toz şeker.

1 paket kuru maya.

Üst Kısmı için Gerekli: Yarım çay bardağı su, yarım çay bardağı pekmez ve 1 kase susam.

HAZIRLANIŞI

Kahvaltılık simit tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra yapılış aşamasına geçilebilir. İşte kahvaltılık simit tarifinin hazırlanışı;

Derin bir kaba; şeker, maya, ılık süt ve ılık su koyularak karıştırılır.

Ardından yumurta eklenerek karıştırılır.

Sonra azar azar un ilave edilir.

Devamında tuz eklenir ve ele yapışmayan hamur elde edilene kadar iyice yoğrulur.

Ardından nemli bir bez ile üzeri örtülür ve oda sıcaklığında ortalama 1 saat mayalanması için bekletilir.

Mayalandıktan sonra küçük küçük bezelere ayrılır.

Ayrılan bezerler rulo şeklinde uzatılır ve birbirine örgü şeklinde sarılarak uçları birleştirilir.

Sonra su ve pekmez karıştırılarak susamlar hafif kavrulup soğumaya bırakılır.

Devamında hazırlanan simitler önce pekmezli suya sonra susama bulanır ve fırın tepsisine serilen pişirme kağıdının üzerine yerleştirilir.

Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 25-30 dakika kadar pişirilir.

Sonra hazırlanan kahvaltılık simit tarifi afiyetle tüketilebilir.