Çay demlenene kadar hazır! İlk lokmada ağızda dağılan poğaça tarifi

İster kahvaltı sofrasında ister akşam çayınızla birlikte sunabilirsiniz! Tadını alan fırından almadığınıza inanmayacak! Tam fırın poğaçası gibi olacak. Çay demlenene kadar hazır! İşte beş dakikada poğaça tarifi...

Kahvaltı sofralarınıza pratik ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, işte tam da aradığınız tarif! Mayasız poğaça tarifi, sizi yumuşacık ve nefis bir lezzet yolculuğuna çıkaracak. Evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sabahları çayınızın yanında veya öğle atıştırmalarında harika bir seçenek olacak. Hazırlaması birkaç dakika süren bu poğaçalar, her lokmasıyla damakları şenlendirecek. İşte, mayasız poğaça tarifinin sırları:

MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)

1 adet kapya biber

1 adet havuç

Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

Çeyrek demet dereotu

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı tuz

2.5-3 su bardağı un

YAPILIŞI

Öncelikle sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını geniş bir kapta iyice karıştırın.

Kapya biberi ve havucu rendeleyerek karışıma ekleyin.

Ardından rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış dereotunu ekleyin.

Kabartma tozu, zerdeçal ve tuzu da ekledikten sonra unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayarak şekil verin.

Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin.

Fırından çıkan poğaçalarınızı sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.