HATİCE GÖVENÇ
Kahvaltı sofralarına neşe katacak, pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız eğer hamur açmadan çıtır çıtır börek tarifi tam size göre. Hem zamandan tasarruf etmek hem de çıtır çıtır bir börek yemek isteyenler için, hazır yufka ile hazırlanan bu tarif, günün en keyifli başlangıcını yapmanıza yardımcı olacak.
Hazır hamur açmadan, sadece birkaç malzeme ile yapabileceğiniz bu çıtırlık garantili börek, çay demlenene kadar hazır olacak. Üstelik, denediğinizde bir daha yapmak isteyeceksiniz. Peki, hamur açmadan çıtır çıtır börek tarifi ne? İşte çay demlenene kadar hazır börek tarifi...
Malzemeler
3 adet hazır yufka
200 gram beyaz peynir (isteğe göre lor peyniri de kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 yumurta (üzeri için)
Yarım çay bardağı su (isteğe bağlı)
Karabiber (isteğe bağlı)
Tuz (isteğe bağlı)
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Yufkaların çıtır çıtır olması için doğru sıcaklık çok önemli.
İlk yufkayı tezgaha serin. Üzerine sıvı yağ ve süt karışımını fırçayla iyice sürün. Karışımın her köşeye yayılmasına özen gösterin.
İkinci yufkayı üzerine serin. Aynı işlemi ikinci yufka için de tekrarlayın. Üzerine sıvı yağ ve süt karışımını sürün.
Üçüncü yufkayı da serin ve üzerine peyniri yerleştirin. Beyaz peynirin miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Eğer daha zengin bir tat isterseniz, peynirin yanı sıra biraz rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
Yufkaları dikkatlice rulo şeklinde sarın. Yufkayı fazla sıkı sararsanız, böreğinizin çıtır çıtır olmasını zorlaştırabilirsiniz, bu yüzden orta sıkılıkta sarın.
Böreği dilimleyin. Rulo halindeki yufkayı istediğiniz büyüklükte dilimlere ayırın.
Yumurtayı çırpın ve böreklerin üzerine sürün. Fırında pişerken güzel bir renk alması için böreğin üzerine yumurta sürmek şart.
Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Çıtır çıtır olması için üstü altın rengini alana kadar pişirmeye devam edin.
Çay demlenene kadar hazır çıtır çıtır kahvaltılık börek tarifiniz hazır. Afiyet olsun!