HİLAL ÇAKIR
Çay demlenene kadar hazır en kolay çikolata soslu kek tarifi vazgeçilmez lezzetlerden biri olarak birçok insan tarafından sevilerek tüketilir. Çayın demlenene kadar hazır en kolay hazırlanan çikolata soslu kek tarifi, çikolata krizlerini anında çözebilir. Çikolata soslu kek tarifini tutturmak zor olabilir. Ancak endişe etmeyin, size vereceğimiz en kolay çikolata soslu kek tarifinin püf noktalarıyla herkesi kendinize hayran bırakacaksınız.
Islak ve bol çikolata ile hazırlanan kek tarifi hem çayın hem de kahvenin yanında kolayca hazırlanarak sunulabilir. Çikolata soslu kek tarifi hem doyurucu hem de kolay olabilir. Eğer çayın yanına en kolay tatlı tarifi arıyorsanız çikolata soslu kek tarifini deneyebilirsiniz. Çay demlenene kadar hazır çikolata soslu kek tarifi ve püf noktaları...
Keki için malzemeler;
4 adet yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Sosu için malzemeler;
1 bardak süt
1 paket krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 paket sütlü çikolata
Derin bir kaba 4 adet yumurtayı ve 1 bardak şekeri koyup mikserle birkaç dakika çırpın.
Ardından 1 bardak sütü ve yarım su bardağı zeytinyağını ilave edip karıştırmaya devam edin.
3 yemek kaşığı kakaoyu da ekleyip tekrardan karıştırın; 1,5 su bardağı unu, 1 paket vanilyayı ve 1 paket kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
Homojen bir kıvam alan karışımı yağlanmış orta boy bir borcama dökün.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 35 dakika pişmeye bırakın. Ve sosun yapılışına geçelim.
Ocağa aldığınız derin bir tavada 1 bardak sütü, 2 yemek kaşığı pudra şekerini ve 3 yemek kaşığı kakaoyu karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra dilimlemiş olduğunuz 1 paket sütlü çikolatayı da ilave ederek pişirmeye devam edin.
Pişen keki fırından alarak bir çubuk yardımıyla üstüne delikler açın.
Pişen sosumuzu kekin üstüne sıcak bir şekilde yavaşça dökün ve dilimleyin.
En kolay çikolata soslu kek tarifi hazır, şimdiden afiyet olsun.