Çay demlenene kadar hazır! Çatlak kurabiye tarifine bayılacaksınız

Çatlak kurabiye tarifi merak ediliyor. Dışı çıtır, içi yumuşacık olan çatlak kurabiye, çay ve kahve yanında sevilerek tüketiliyor. Peki, çatlak kurabiye nasıl yapılır? İşte çay demlenene kadar nefis çatlak kurabiye tarifi…

KADİR TEKİN

Kakaolu çatlak kurabiye son zamanların favorisi oldu. Bu kurabiyeler çay veya kahve yanına harika bir tatlı alternatifi olabilir. Dışı çıtır, içi yumuşak olan çatlak kurabiye tarifi oldukça kolay. Üzerindeki çatlak görünümü ve pudra şekerinin esintisiyle işte çatlak kurabiye tarifi...

ÇATLAK KURABİYE TARİFİ MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı kakao

2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

1/2 su bardağı nişasta (isteğe bağlı, daha yumuşak sonuç için)

1 çay bardağı toz şeker (üzeri için)

1 çay bardağı pudra şekeri (üzeri için)

ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Derin bir karıştırma kabına sıvı yağı, yumurtayı, pudra şekerini, vanilini ve kabartma tozunu ekleyin. Karıştırın.

Karışıma kakao ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından azar azar un ve nişasta ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamur yapışkan olmayacak şekilde, hafif ele yapışan bir kıvamda olmalıdır.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Sonrasında bu yuvarlak hamurları, önce toz şekerle ardından pudra şekeriyle bulayın.

Şekil verdiğiniz hamurları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin. Çatlaklar oluşana kadar pişmeye devam edin, kurabiyeler biraz sertleşmeli ama içi yumuşak kalmalıdır.

Fırından çıkan kurabiyeleri birkaç dakika soğutun ve ardından servis yapın. Çatlak kurabiyeler çay yanında içilmeye hazır. Afiyet olsun...

En kolay sütlü tatlı: Kadayıflı muhallebi tarifi! Püf noktası topaklanmaması