Canan Karatay, tavsiye ettiği kahvaltılık tariflerle Türkiye'deki pek çok insanın dikkatini çekiyor. Çünkü Canan Karatay'ın önerileri, lezzetli olmasının yanı sıra sağlıklı olarak gündeme gelebiliyor.
Canan Karatay'ın Karatay Mutfağı kitabında birçok farklı tarif bulunuyor. Ancak pek çok insanın ilgisini peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi çekiyor. Zira söz konusu kahvaltılık börek tarifi, lezzetli olmasının yanı sıra çay demlenene kadar hazır hale getirilebiliyor. Peki, Canan Karatay'ın söz konusu kahvaltılık tarifi nasıl hazırlanır?
Canan Karatay'ın önerdiği peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi, çay demlenene kadar hazırlanabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tercih ediliyor. İşte peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi için gerekli olan malzemeler;
500 gr ıspanak.
200 gr kadar beyaz peynir.
2 adet yufka.
Kristal kaya tuzu, pul biber ve karabiber.
1 çay bardağı sızma zeytinyağı.
HAZIRLINIŞI
Canan Karatay'ın önerdiği peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi, yukarıdaki malzemeler ile kolayca hazırlanabiliyor. İşte sözü geçen kahvaltılık börek tarifinin hazırlanışı;
Ispanaklar önce suda yıkanır sonra süzülür. Devamında ince ince doğranarak derin bir kaseye yerleştirilir. Ardından tuz, karabiber, pul biber ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır.
Sonra ıspanakların içine ezilmiş peynir yerleştirilir ve karıştırılır.
Devamında tezgaha yufka serilir ve fırça ile biraz zeytinyağı sürülür. Ardından bir ucundan bir karış içeriye doğru katlanır. Sonra katlanan kısmın üstüne ıspanaklı harç ilave edilir. Devamında diğer uçları da ortada buruşturularak sıkıca rulo haline getirilir.
Akabinde 4-5 cm uzunluğunda halkalar olacak şekilde dilimlenir ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
Sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 15-20 dakika pişirilir.
Ardından hazırlanan peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi afiyetle tüketilebilir.