AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kahvaltılıkların lezzet harikası krebi sevmeyen yoktur. Çay demlenene kadar 15 dakikada hazır olan kahvaltılık krebin detaylı tarifini ve püf noktasını hazırladık. Peki kahvaltılık pratik krep nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte adım adım kahvaltılık krep yapılışı...
KAHVALTILIK KREP TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
KAHVALTILIK KREP TARİFİ NASIL YAPILIR?
Krep tarifi hazırlamak için un, tuz, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.
Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin.
Krep tarifimiz hazır, afiyet olsun.
KREP YAPMANIN PÜF NOKTASI NELER?
Krep hamurunun içerisindeki un iyice erimeli ve çok iyi çırpılmalı.
Krep hamuru akıcı bir kıvama gelmelidir.
Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.
Krep kızgın tavada yanmadan pişirilirse hazır olur