Çay saatine çilekli tartolet tarifi merak ediliyor. Krema dolgusuyla ve çileğiyle iştah kabartan çilekli tartolet zahmetli ama sanıldığı kadar zor olmayan bir hamur işi çeşididir. Sıralı ve planlı şekilde ilerlerseniz 30 dakikada tüm işi bitirebilirsiniz. Çay saatini ziyafete dönüştürecek lezzete götüren tarif sizlerle...
ÇİLEKLİ TARTOLET TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Hamuru için malzemeler
125 gram tereyağı
2 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Çok az tuz
İÇ HARCI İÇİN
250 gr soğuk mascarpone
200 gr soğuk krema
1 paket vanilya
50-70 gr pudra şekeri
MASCARPONE OLMAYANLAR İÇİN 2. İÇ HARÇ ÖNERİSİ
Pastacı kreması için malzemeler
2 adet yumurta sarısı
3. 5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya (Ocaktan alınınca eklenecek)
1 yemek kaşığı tereyağı (Ocaktan aldıktan sonra eklenecek)
1 paket çiğ krema(Krema soğuduktan sonra kıvamına göre eklenecek)
1 paket krem şanti (Krema soğuduktan sonra eklenecek)
ÇİLEKLİ TARTOLET TARİFİ
Çilekli tartoletin önce hamurunu hazırlayın.
Un, tuz ve pudra şekerini iyice homojen olana kadar karıştırın.
Soğuk tereyağını kesip ekleyin ve yoğurun.
Biraz karıştırdıktan sonra 1 yumurta ekleyip yoğurmaya devam edin.
Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp yarım saat buzdolabında bekletin.
Tartolet kalıbını yağlayıp her bölmeye hamurları koyup bastırın.
Kısık ateşte arkalı önlü bütün hamurları pişirin.
Onlar pişerken kremaya geçin.
Yumurta sarısını, unu, nişastayı, şekeri ve sütü orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Koyu kıvamlı bir krema olmalı. Streçleyip buzdolabında en az 2 saat bekletelim.
Dolaptan çıkartıp toz krem şantiyi ekleyip üzerine az miktarda krema ilave edip mikserle çırpın. Kıvamı damak zevkinize bırakıyoruz.
Tartoletler soğuyunca krem şanti torbasıyla kremayı tartoletlerin içine sıkın. Üzerlerini çilekle süsleyin.