Çay demleme süresinde hazır! Kahvaltılık çıtır milföy tarifi: 2 peynirli

Milföy böreği pratik olduğu kadar lezzetli. Milföy böreği iki ayrı peynirle yapılıyor. Yumurta sarısı ve çörek otuyla süslenen milföy böreğinin püf noktaları neler?

Hilal Çakır

Milföy böreği içerisine peynir katıldıktan sonra ağzı iyice kapatılmalıdır. Peki milföy böreği nasıl yapılır? İşte detaylar...

Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

1 paket (1000 gr)

20 yaprak milföy hamuru

İçi için;

Beyaz peynir

Kaşar peyniri vb.

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Susam veya çörek otu

Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamurumuzun her bir yaprağını 2 ye bıçak ile bölelim ve bütün hamuru bu şekilde bildikten sonra içlerine peynirimizi katalım ve üçgen şeklinde kapatalım kenarları da elimizle bastıralım ve kapatalım.

Yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve üzerine yumurta sarısı ve susam serpelim ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dk pişirelim pazar kahvaltısını vazgeçilmezi afiyet olsun.

Not:İsterseniz milföy hamurunu hepsini kullanmaya bilirsiniz kullandığınız kadar çıkartın ve diğerini de ağzını bağlayıp buzluğa atalım başka sefer için.