Hilal Çakır
Milföy böreği içerisine peynir katıldıktan sonra ağzı iyice kapatılmalıdır. Peki milföy böreği nasıl yapılır? İşte detaylar...
Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler
1 paket (1000 gr)
20 yaprak milföy hamuru
İçi için;
Beyaz peynir
Kaşar peyniri vb.
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Milföy Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Öncelikle hamurumuzun her bir yaprağını 2 ye bıçak ile bölelim ve bütün hamuru bu şekilde bildikten sonra içlerine peynirimizi katalım ve üçgen şeklinde kapatalım kenarları da elimizle bastıralım ve kapatalım.
Yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve üzerine yumurta sarısı ve susam serpelim ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dk pişirelim pazar kahvaltısını vazgeçilmezi afiyet olsun.
Not:İsterseniz milföy hamurunu hepsini kullanmaya bilirsiniz kullandığınız kadar çıkartın ve diğerini de ağzını bağlayıp buzluğa atalım başka sefer için.