Okan Kabuk
Yumurta hem sağlık açısından hem de lezzet açısından pek çok insan tarafından tüketiliyor. Özellikle kahvaltı esnasında sofralarda görülebilen yumurta, haşlama olarak yapıldığında ayrı bir lezzet de sunabiliyor. Ancak yanlış bilinen bazı yöntemler sonucunda, haşlanan yumurta çatlayabiliyor. Bu da kötü bir görünüm sergilemesine neden olabiliyor. Bunun yanı sıra, meğer doğru teknikler bu kadar kolaymış bile dedirtebilen bazı yöntemler sayesinde, çatlamadan yumurta haşlamak mümkün olabiliyor.
Yumurta haşlama tekniklerinden bazıları, yumurta haşlamanın sırrı olarak da görülebiliyor. Çünkü söz konusu yöntemler sayesinde, çatlamadan yumurta haşlamak mümkün olabiliyor. Nitekim çatlamadan yumurta haşlamanın en bilindik yöntemlerinden 3'ü şu şekilde; yavaşça kaynatılması, uygun tencere seçimi, sirke ya da tuz eklenmesi.
Yavaşça Kaynatılması: Çatlamanın önüne geçilebilmesi için tencereye yerleştirilen yumurtaların yavaşça kaynatılması tavsiye edilebiliyor.
Uygun Tencere Seçimi: Yumurtaların birbirine çarpması, çatlama ile sonuçlanabilir. Bu nedenle yumurtaların birbirine çarpmayacağı bir tencerede haşlanması tavsiye edilir. Bu sayede çatlamanın önüne geçilebilir.
Sirke ya da Tuz Eklenmesi: Yumurtalar haşlanırken bir miktar sirke veya tuz eklenebilir. Bu sayede çatlamanın önlenmesi sağlanabilir. Ayrıca bu yöntem çatlamayı önleme konusunda, meğer doğru teknik bu kadar kolaymış bile dedirtebilir.