Çatal, kaşıkları parlatan sır! Yıkama suyuna 2 kaşık ekleyin

Çatal, kaşıklar bayramlar gibi özel günlerde daha çok yıpranıyor ve parlaklığı azalıyor. Fakat bir püf noktasıyla çatal, kaşıkları koruyabilirsiniz. İşte çatal, kaşıkları parlatan sır...

Bayramlarda herkes misafirlere en parlak, en temiz, en güzel çatal, kaşık veya tabaklarını sunmak ister. Fakat bu sürede çatal, kaşıklar daha çok yıpranır ve parlaklığı azalır. Bunu önlemenin tek sırrı tuz.

Özel günler için sakladığınız değerli parçalar olsa bile zamanla orijinal parlaklıklarını büyük ölçüde kaybediyor. Oksidasyon olgusu nedeniyle çatal, kaşık ve bıçaklar paslanıyor ya da lekeleniyor. Fakat bunun bir çözümü var. Çatal kaşıkları parlatan sır tuz.

TUZUN FAYDASI

Tuz özellikle en inatçı lekeler dâhil her türlü lekeyi çıkarmada etkilidir. Eski çatal bıçak takımınızın ışıltısını yeniden canlandırmak için birebir.

Çatal bıçak takımını sıcak suya ve 2 yemek kaşığı ince tuza batırın. Tuz uygun şekilde eriyene kadar birkaç dakika bekletin. Ardından durulayıp yumuşak yünlü bir bezle iyice kurulayın.