Şekerpare tatlısı iftar sonrası çayınıza eşlik edebilir. Şerbet asla sıcak dökülmemeli. Peki taptaze şekerpare nasıl yapılır?
Enfes Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin;
250 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un (unun kalitesine göre değişebilir, hamur yumuşak olacak)
Şerbeti İçin;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon
Enfes Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Şekerpare tatlısı için, ilk önce şerbeti hazırlayalım.
Bunun için şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika kaynatıp altını kapatın.
Şekerpare hamuru için, yumuşamış tereyağını ve bütün malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde hamur alıp, oval şekil verin.
Yağlanmış borcama dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizik atın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Soğumuş olan şerbeti, sıcak şekerparelerin üzerine dökün.
Üstünü kapatıp, şerbetinin çekmesini sağlayın.
Şekerpare tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.