AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Süzme yoğurt birçok kişinin favorisidir. Bu yüzden birçok kişi süzme yoğurdu evde yapmak için tarifleri araştırıyor. Süzme yoğurdun vitamin bakımından zengin olduğunu belirten Canan Karatay'ın zeka artıran süzme yoğurt tarifini sizler için derledik. Bu yoğurtta zeka için gerekli olan Omega-3 bulunuyor. Doğal yoğurdun suyunun faydalı olduğunu vurgulayan Canan Karatay'ın süzme yoğurt tarifi haberimizde...
MALZEMELER
2 kilo ev yoğurdu
Temiz beyaz tülbent bez
Yoğurt suyunu toplamak için cam kâse
SÜZME YOĞURT TARİFİ
Önceden mayalanmış yoğurdunuzu temiz, beyaz bir tülbendin içine boşaltın ve tülbendin dört köşesinden tutup bağlayarak, yoğurdun suyunu akıtabileceği yükseklikte bir yere asın.
Altına cam bir kâse koyun ve yoğurt suyunun toplanmasını sağlayın. 2-3 günde süzme yoğurdunuz hazır olacaktır.
DİĞER SÜZME YOĞURT ÖNERİSİ
Eğer yukarıdaki yöntem zor gelirse, süzme yoğurdu daha basit olarak yoğurdun içinde bulunduğu kâse içinde de yapabilirsiniz. Bunun için yeni mayalanmış yoğurttan bir yemek kaşığı kadar yoğurt alın, bu aşamadan sonra yoğurt sulanmaya başlayacaktır.
Sabah ve akşam yoğurdun biriken suyunu süzün.
Ancak yoğurdun suyunu süzdükten sonra tekrar buzdolabına koyun. 6-7 günde yoğurdun suyu tamamen bitecek, yoğurt katı bir kıvama gelecek ve süzme yoğurdunuz hazır olacaktır. Bu yöntemle süzme yoğurdunuz daha tatlı olur, açıkta süzerek yapılırken olduğu gibi fazla ekşi olmaz.
Süzme yoğurt yaparken, süzülen yoğurt suyunu sakın atmayın. Bunu ister içebilir, isterseniz krep yapımında kullanabilirsiniz.
SÜZME YOĞURDUN FAYDASI
Doğal yoğurdun suyunda, doğal yoğurtta olduğu gibi mineraller, vitaminler, özellikle A ve B vitamini olan folat, selenyum ve fazla miktarda kolin aminoasiti gibi birçok doğal aminoasit bulunur.(Protein kaynağıdır) Yoğurtta ve suyunda ayrıca temel yağlardan Omega-3 ve Omega-6 da mevcuttur.