Canan Karatay'ın yasaklar listesinde! Bu hatayı yapmayın

Prof. Dr. Canan Karatay'dan çorba ile ilgili doğru bilinen yanlışları bir araya getirdik. Yemek menülerinin vazgeçilmezi çorbalarla ilgili uyaran Karatay, hazır çorbaların asla tüketilmemesi gerektiğini ve çorbalara un katılmaması gerektiğini vurguluyor. Peki, çorbalar nasıl yapılmalı? İşte Karatay mutfağından öneriler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Prof. Dr. Canan Karatay çorbaların mide ve bağırsaklar için önemli olduğunu belirtiyor. Peki, Canan Karatay hangi çorbaları öneriyor?

Çorbalar için "Yumuşatıcı özelliğiyle midenin cilası gibidir, hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır." diyen Canan Karatay, Karatay Mutfağı kitabında çorbalarla ilgili doğru bilinen yanlışlar konusunda uyarıyor.

ÇORBA YAPARKEN BU HATALARA DİKKAT

Çorbaların vitaminlerin kaybolmaması için kısık veya orta ateşte pişirilmelidir.

Pürüzsüz olsun diye blender veya mutfak robotu kullanmak yanlış bir uygulamadır. Çünkü bu şekilde çorbadaki sebzelerin veya etin kimyası bozulmakta, besin değeri düşmektedir. Bunun yerine sebzeleri rendelemek veya ufak doğramak daha sağlıklı ya da kevgirden geçirilebilir.

Çorba hazırlarken yapılan en büyük yanlışlardan biri soğanı pembeleştirmek ya da un ve yağı kavurarak kıvam artırmaya çalışmaktır. Bu uygulamalar çorbayı sağlıksız hâle getiriyor.

Canan Karatay'ın tavsiyesi unsuz onun yerine sütlü, yoğurtlu, limonlu ya da sirkeli terbiyelerle çorbayı yapmak.

Hazır et ve tavuk suyu kesinlikle kullanılmamalıdır. Onun yerine etli yemek hazırlarken onun suyu kullanılabilir ya da buzdolabına kaldırılıp sonrasında değerlendirilebilir. Aynı şekilde hazır çorbalar da kullanılmamalıdır.

Çorbalarda yağı yanlışlıkla fazla kaçırırsanız bir marul yaprağını birkaç kez tencerenin içine sokup çıkartın. Fazla yağlar marul yaprağının üstünde toplanacaktır.

Gençlerde yaygınlaşıyor dikkat! Meğer unutkanlık sebebi her gün yapılan o hatalarmış

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu uyardı! Önemsiz deyip geçmeyin! Bunamayı hızlandırıyor

Bayram temizliğinde küflerden böyle kurtulun! 5 dakika beklemek yetiyor