Canan Karatay'ın tüm gün tok tutar dediği 3 kahvaltılık! Kilo aldırmıyor

Canan Karatay'ın kilo aldırmayan kahvaltılık tarifleri merak ediliyor. Karatay, kahvaltıda özellikle yumurtalı tarifleri öneriyor. Çünkü yumurta hem beyni ayakta tutuyor hem de tüm gün tok tutuyor. Canan Karatay'ın önediği kahvaltılıklar arasında çılbır, akıtma ve fırında domatesli yumurta yer alıyor. İşte Karatay'ın tüm gün tok tutan 3 kahvaltılık tarifi önerisi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Canan Karatay'ın kahvaltılık tarifleri çok popüler. Çünkü çoğu kilo aldırmıyor ve onun yorumuna göre sağlıklı. Karatay'ın tüm gün tok tutan 3 kahvaltılık tarifini sizler için derledik.

Canan Karatay, kahvaltılık tariflerde yumurta kullanmayı öneriyor. Çünkü yumurta sağlıklı, vitaminli ve tüm gün tok tutuyor. Karatay'ın kahvaltılık tariflerinden çılbır, akıtma ve fırında domatesli yumurta tarifini derledik. İşte yemeye doyamayacağınız nefis lezzetler...

AKITMA MALZEMELER

1 su bardağı kadar ekşimik suyu( Süt veya su olabilir)

1/3 su bardağı un

¼ çay kaşığı karbonat

Tereyağı

Kristal kaya tuzu

AKITMA TARİFİ

Küçük bir kâse içine un, karbonat ve tuzu koyun, üzerine ekşimik suyunu yavaş yavaş una yedirerek ilave edin( Birden koymayın ki fazla sulu olmasın) karıştırın ve boza kıvamında bir sıvı hamur yapın.

Daha sonra yayvan bir tavayı kısık ateşte ısıtın, içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyup, üzerine2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru akıtın ve tahta kaşığın ters yüzüyle yaydırın krep gibi.

Altı hafif kızarınca tersyüz edip, üst tarafını da aynı şekilde pişirin ve sıcak servis edin.

Akıtmanın yanında avuç içi kadar beyaz peynir veya ekşimik de servis edebilirsiniz. Nefis kahvaltılık tarifi hazır. Afiyet olsun...

ÇILBIR MALZEMELER

4 su bardağı su

2 yemek kaşığı elma sirkesi

4 adet yumurta

1-2 diş sarımsak

4-6 yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı tereyağı

Kristal kaya tuzu, kırmız biber

TARİFİ

Yayvan bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Sirkeyi ilave edin.

Yumurtaları önce küçük bir kâseye kırın.(Ayrı olarak) Daha sonra kaynamakta olan sirkeli-tuzlu suyun içine birer birer yavaşça bırakın.

Yumurtaların akı, sarının etrafını sarıp beyaz renk alıncaya kadar pişirin.(Yumurta sarısının kayısı kıvamında kalmasına, çok pişmemesine dikkat edin.) Daha sonra delikli bir kepçe yardımıyla yumurtaları sudan alıp, servis tabaklarına koyun.

Sarımsaklı seviyorsanız, havanda ezilmiş sarımsağı yoğurtla karıştırın ve yumurtaların üzerine birer kaşık yoğurt koyun.

Tereyağını küçük bir tavada eritin.(kısık ateşte) Kırmızı biberi koyun, hafif cızlayınca, yoğurtlu yumurtaların üzerlerine gezdirip servis edin. Sarımsak ağır gelirse yoğurt sadede olabilir. Afiyet olsun...

FIRINDA DOMATESLİ YUMURTA MALZEMELER

4 adet domates

4 adet yumurta

2 adet sivribiber

4 çay kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı eski kaşar

Kristal kaya tuzu, karabiber, pul biber

KAHVALTILIK NEFİS TARİF

Domates ve biberleri yıkayın. Domateslerin üst kısımlarını kesin. Kaşık yardımıyla içlerini oyun.

Biberleri temizleyin ve küçük küp şeklinde doğrayın. Domates içlerini de küçük küçük doğrayın, biberle karıştırın. Bu karışımdan bir iki yemek kaşığı kadar domateslerin içlerine paylaştırın. ( Domateslerin yarısını geçmeyecek kadar)

Üzerlerine birer çay kaşığı tereyağı koyup, yumurtaları kırın.

Tuz, karabiber ve pul biberi serpin. Her bir domatesin üzerine 1 tatlı kaşığı rendelenmiş eski kaşarı koyun.

Önceden 150 derecede ısıttığınız fırında, kaşar eriyip yumurtalar kayısı kıvamında kalacak şekilde pişirin ve servis edin.