Canan Karatay'ın şiddetle tavsiye ettiği çorba! Kemikleri dolduran çorba tarifi

Beslenme konusunda oldukça titiz olan Canan Karatay, her gün tükettiği en sevdiği çorba tarifini şiddetle tavsiye etti. Canan Karatay, kemikleri dolduran vücudu güçlendiren çorba tarifini verdi. Peki kemikleri dolduran paça çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Canan Karatay, sağlıklı bir vücut için tavsiye ettiği besinlerin başında paça çorbası gelir. Kemik ve kasları güçlendiren paça çorbasını tavsiye eden Canan Karatay, çorbanın faydalarını da saydı.

Yüzyıllardır tüketilen paça çorbası Osmanlı zamanında şifahanelerde pişirilirdi. Vücudun direncini artıran paça çorbası özellikle kemik hastalıklarını engelliyor. Kaza sonraları hastalara şiddetle tavsiye edilen paça çorbasını eve siz de yapabilirsiniz.

PAÇA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 adet kuzu paça

1 adet havuç

bir adet soğan

1 adet patates

Yarım çay bardağı limon suyu

1 yemek kaşığı un

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı toz biber ve karabiber

YAPILIŞI

Bir tencereye paçaları parçalayıp içine koyun ve suyla doldurun.

Ocakta har ateşte tutun. Tencerenin ağzını 30 dakika hiç açmayın.

Küçük bir tavaya tereyağını koyun. Üzerine unu yumurta sarısını rendelenmiş sarımsakları ilave edin. Ardından limon suyunu koyup karıştırın.

30 dakika sonra tencerenin kapağını açıp içine bir litre daha su koyun ve küp küp kesilmiş havuç, patates ve soğanları ilave edin.

Terbiyeyi de ekledikten sonra baharatları koyup karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatın 30 dakika daha kaynamasını bekleyin.

Afiyet şifa olsun...

PAÇA ÇORBASININ FAYDALARI NELERDİR?

Vücudun kolajen eksikliklerini kapatır.

Hücre dokusunu yeniler.

Yaşlanmayı geciktirir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sinir sistemini yeniler.

Sindirim sorunlarını engeller.

Osmanlı mutfağının antibiyotik deposu lezzet! Soğan dolması nasıl yapılır?