AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Canan Karatay, sağlıklı bir vücut için tavsiye ettiği besinlerin başında paça çorbası gelir. Kemik ve kasları güçlendiren paça çorbasını tavsiye eden Canan Karatay, çorbanın faydalarını da saydı.
Yüzyıllardır tüketilen paça çorbası Osmanlı zamanında şifahanelerde pişirilirdi. Vücudun direncini artıran paça çorbası özellikle kemik hastalıklarını engelliyor. Kaza sonraları hastalara şiddetle tavsiye edilen paça çorbasını eve siz de yapabilirsiniz.
MALZEMELER
2 adet kuzu paça
1 adet havuç
bir adet soğan
1 adet patates
Yarım çay bardağı limon suyu
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz biber ve karabiber
YAPILIŞI
Bir tencereye paçaları parçalayıp içine koyun ve suyla doldurun.
Ocakta har ateşte tutun. Tencerenin ağzını 30 dakika hiç açmayın.
Küçük bir tavaya tereyağını koyun. Üzerine unu yumurta sarısını rendelenmiş sarımsakları ilave edin. Ardından limon suyunu koyup karıştırın.
30 dakika sonra tencerenin kapağını açıp içine bir litre daha su koyun ve küp küp kesilmiş havuç, patates ve soğanları ilave edin.
Terbiyeyi de ekledikten sonra baharatları koyup karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın 30 dakika daha kaynamasını bekleyin.
Afiyet şifa olsun...
Vücudun kolajen eksikliklerini kapatır.
Hücre dokusunu yeniler.
Yaşlanmayı geciktirir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Sinir sistemini yeniler.
Sindirim sorunlarını engeller.