AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Yaz gelince "Patlıcan nasıl kurutulur?" sorusunun cevabı araştırılmaya başlanıyor. Her şeyin doğalını kendi evinde hazırlayan ya da alan Prof. Dr. Canan Karatay'dan patlıcan kurutmanın püf noktalarını bir araya getirdik. Patlıcanların küflenmemesi için nemli bir yerde kurutulmaması gerekiyor. İşte Karatay Mutfağı'ndan küflenmeden patlıcan kurutmanın adımları...
DOLMALIK PATLICAN KURUTMA MALZEMELER
3 kg patlıcan
İğne
İplik
PATLICAN NASIL KURUTULUR?
Patlıcanları güzelce yıkayın, baş kısımlarını kesin. İki parçaya bölün ve içlerini oyun.
İçi boşaltılmış patlıcanları bir iğne iplik yardımıyla ipe dizin ve gölge bir yerde kurutun.
Kuruduktan sonra patlıcanları nem almayan kuru bir yerde saklayın.
PATLICAN KURUTMANIN PÜF NOKTALARI
Patlıcan içlerini atmayın. Patlıcanları temizlerken, büyük bir kâseye bir miktar su koyun, içine 1 limonun suyunu ilave edin.
Oyduğunuz patlıcanların içini, kararmaması için limonlu suya atın. Daha sonra suyunu süzerek salatalarda ve mezelerde kullanabilirsiniz.