Canan Karatay'ın tarifi! Kahvaltılık için nefis

Canan Karatay'ın mutfağından nefis kahvaltılık tarifi hazırladık. Sağlık önerileriyle öne çıkan Prof. Dr. Canan Karatay'ın bu kahvaltılık tarifi favoriniz olacak. İşte yumurtalı tirit tarifi ve malzemeleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hep aynı kahvaltılık tariflerinden sıkılanlar için Prof. Dr. Canan Karatay'ın yumurtalı tirit tarifini hazırladık. Bu tarif hem doyurucu hem lezzetli.

Kaya tuzu içeren yumurtalı kahvaltılık tarifinde maydanoz, dereotu ve soğan gibi faydalı sebzelerde bulunuyor. İşte Karatay Mutfağı'ndan yumurtalı tirit tarifi ve malzemeleri...

YUMURTALI TİRİT MALZEMELER

500 gram kıyma

1 demet yeşil soğan

1 demet maydanoz

Yarım demet dereotu

4 adet sivribiber

4 adet yumurta

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

Kristal kaya tuzu, karabiber, kırmızıbiber, kimyon

1 su bardağı su

YUMURTALI TİRİT TARİFİ

Canan Karatay'ın nefis kahvaltılık tarifi için önce yeşil soğanları temizleyin, yıkayın ve ince ince doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da yıkayıp ince ince doğrayın. Biberleri yıkayın, temizleyin ve küçük küçük doğrayın.

Tereyağını yayvan bir tencereye koyun, kısık ateşte eritin. Üzerine kıyma, salça, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu koyup karıştırın ve rengi değişene kadar kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.

Daha sonra doğradığınız yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve biberi kıymanın üzerine ilave edin. Suyu da koyun ve tencerenin kapağını kapatıp yine kısık ateşte pişirin.(Kıyma pişip sebzeler hafif yumuşayana kadar.)

Ardından tencerede yumurtalar için küçük havuzlar açıp, içlerine yumurtaları kırın. Tencerenin kapağını tekrar kapatın.

Kısık ateşte yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin, ocaktan alın ve servis yapın.

Somer Şef'ten ipeksi ve yumuşak humusun 3 püf noktası