AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
İftar menülerinde çeşit çeşit salata tarifleri hazırlamak mümkün. Akşama salata için karar veremeyenlere Prof. Dr. Canan Karatay'ın cildi güzelleştiren, dinçleştiren yoğurtlu semizotu salatası tarifini hazırladık.
Karatay Mutfağı kitabından birbirinden farklı tariflere yer veren Canan Karatay'ın salata tarifi iftar menünüz için seçenek olabilir.
YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI MALZEMELER
500 gram yabani semizotu(pirpirim)
2 su bardağı süzme yoğurt
1 limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Kristal kaya tuzu
İsteğe göre pul biber
YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI TARİFİ
İftar menüsüne en kolay salata tarifi arıyorsanız tam size göre bir lezzet. Semizotlarını temizleyin. Sirkeli suda bekletin ve durulayın.
Semizotu yapraklarını, dallarından yaprak yaprak ayırın. Dal kısımlarını da ince ince doğrayın ve bir salata kâsesine koyun.
Ayrı bir kâsede yoğurt, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp çırpın. Semizotlarının üzerine ilave edip karıştırın. Arzu edilirse üzerine pul biber serpip servis edin. İftar menüsüne salata tarifi hazır. Afiyet olsun...