Merve Kantarcı Çulha
Sağlıklı beslenme tarifleriyle gündemde olmaya devam eden Canan Karatay, mutfağında sık sık tarçına, zeytin yaprağına ve limona yer verdiğini birçok röportajında dile getiriyor. Canan Karatay, Karatay Mutfağı kitabında mide rahatlatan çay tarifi veriyor. Zeytin yaprağı, tarçın kabuğu ve limon çayı ile yapılan bu çay hem ferahlatıyor hem de mideye iyi geliyor. İşte adım adım Karatay'ın mideye iyi gelen çay tarifi...
Malzemeler
1 adet tarçın kabuğu
10-15 adet zeytin yaprağı
¼ limon dilimi(ince dilimler)
2-3 su bardağı su
TARİFİ
Tarçın kabuklarını ve zeytin yapraklarını yıkayın ve porselen demliğe koyun.
Üzerine kaynar su ekleyerek normal çay gibi demleyin. Çaydanlığın altına da su koyun. Diğer çaylar gibi kısık ateşte 10 dakika demlenmesini bekleyin.
Bu sırada limonu yıkayın, dörde bölün ve dörtte birini dilimleyin.
Zeytin yaprağı ve tarçın kabuğu 10 dakika kadar demledikten sonra limon dilimlerini ekleyin. 5 dakika sonra çay hazır. İsteğe göre sıcak veya soğuk içilebilir.