Canan Karatay'ın kuru yufka böreği tarifi! Fırına girmeden hazırlanıyor

Prof. Dr. Canan Karatay'ın kuru yufka böreği tarifi hem kahvaltı hem de ara öğünleriniz için iyi bir seçenek olabilir. Kuru yufka böreğinin özelliği fırında girmeden yapılması ve çok kolay olması. İşte Karatay mutfağından nefis börek tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kahvaltıda ya da ara öğünde börek tüketmeyi çok sevsek de yapması zor gelir. Peki, Canan Karatay'ın mutfağından kuru yufka böreğini denemeye ne dersiniz?

Börek yapmaya uzun vakti olmayanlar için harika bir seçenek olan kuru yufka böreği fırına girmeden hazırlanıyor. Hem malzemeleri az hem de diğer böreklere göre daha sağlıklı. Çünkü kuru yufka böreğinde rafine şeker ya da rafine tuz bulunmuyor. Canan Karatay'ın Karatay Mutfağı kitabından kilo aldırmayan nefis börek tarifi mutfağınızın favorisi olabilir.

KURU YUFKA BÖREĞİ MALZEMELER

2 adet kuru yufka

1 su bardağı ekşimik

1 yemek kaşığı kadar çörekotu

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kırmızıbiber

2 su bardağı su

KURU YUFKA BÖREĞİ TARİFİ

Canan Karatay'ı genelde sağlıklı önerilerle tanıyoruz. Bu defa lezzetli bir tarifle karşınızda. Kilo aldırmayan kuru yufka böreği için önce yayvan bir tavaya tereyağını koyun, kısık ateşte eritin ve içine kırmızıbiberi ilave edip hafif cızlatın. Ardından suyu koyun. Yani tereyağlı ve kırmızıbiberli sıcak su hazırlayın.

Kuru yufkayı el büyüklüğünde parçalara ayırın. Yağlı suya batırıp, 10-15 saniye tutun, çıkarın ve tepsinin dibini bu şekilde bir iki sıra yufkayla kaplayın.(Bir yufka alta yerleşecek şekilde)

Tepsideki yufkanın üzerine ekşimiği yayın, bir tatlı kaşığı kadar çörekotu serpiştirin. Üzerine yine yağlı suya batırıp çıkardığınız yufkalardan bir iki sıra örtün. En üste kalan yağlı suyu gezdirin, kalan çörekotlarını da serpin ve tepsinin üstünü kapatın. 5 dakika kadar suyunu çekmesi için dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun....

Korelilerin güzellik sırrına çok şaşıracaksınız! Kömürle gelen güzellik

Sosyal medya onlarla dolu! Narsist kişilerin 10 özelliği