AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
MALZEMELER
1 çay bardağı domates salçası
1 çay bardağı biber salçası
Yarım çay bardağı elma sirkesi
100 gr ceviz içi (havanda ezilmiş)
2-3 diş sarımsak (arzuya göre)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
TARİFİ
Domates ve biber salçasını cam bir kasede karıştırın. Üzerine sirkeyi ilave edip tekrar karıştırın. Ezilmiş cevizleri, kekik, nane, kimyon ve karabiberi de salçalı karışıma ilave edin.
Sarımsakları soyarak havanda ezin ve en son bunu da salçalı sosa ekleyip karıştırın. Sarımsak sevmeyenler koymasa da olur.
Hazırladığımız bu salçalı sosu bir cam kavanoza koyup muhafaza edin.
Not: Özellikle taze domates ve biberin bulunmadığı kış aylarında, haşlanmış yumurta veya omlet yanında servis edebilirsiniz.