Canan Karatay'ın kahvaltılık cevizli salça tarifi! Hem Omega-3 hem lezzet bombası

Kahvaltılık tariflerde özellikle kızartılmış ekmeğin üzerine sürülen salça tarifleri lezzete lezzet katıyor. Canan Karatay'ın kahvaltılık cevizli salça tarifini sizler için derledik. Tariflerinde sirkeyi eksik etmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, sağlığa faydaları kanıtlanmış baharatlarla kahvaltılık cevizli salça öneriyor. İşte kahvaltıya lezzetle başlatan Omega-3 deposu olan cevizli lezzet...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

MALZEMELER

1 çay bardağı domates salçası

1 çay bardağı biber salçası

Yarım çay bardağı elma sirkesi

100 gr ceviz içi (havanda ezilmiş)

2-3 diş sarımsak (arzuya göre)

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

TARİFİ

Domates ve biber salçasını cam bir kasede karıştırın. Üzerine sirkeyi ilave edip tekrar karıştırın. Ezilmiş cevizleri, kekik, nane, kimyon ve karabiberi de salçalı karışıma ilave edin.

Sarımsakları soyarak havanda ezin ve en son bunu da salçalı sosa ekleyip karıştırın. Sarımsak sevmeyenler koymasa da olur.

Hazırladığımız bu salçalı sosu bir cam kavanoza koyup muhafaza edin.

Not: Özellikle taze domates ve biberin bulunmadığı kış aylarında, haşlanmış yumurta veya omlet yanında servis edebilirsiniz.

Çorbanın içine ekleyerek tüketin! İçenler diyabet nedir bilmiyor! O baharat gazın ilacı