Bu börek kilo aldırmıyor! Canan Karatay'ın kahvaltılık börek tarifi

Kahvaltılık tariflerin yıldızı börekler. Peki, Prof. Dr. Canan Karatay'ın peynirli ıspanaklı börek tarifini hiç tattınız mı? İşte güne başlamak için Canan Karatay'ın nefis kahvaltılık börek tarifi…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Canan Karatay'ın kahvaltılık tarifleri sevilerek tüketiliyor. Çünkü hem hafif hem kilo aldırmıyor. Kahvaltıda börek sevenler için Prof. Dr. Canan Karatay'ın peynirli ıspanaklı börek tarifini sizler için hazırladık. İşte Karatay Mutfağı'ndan kahvaltılık nefis börek tarifi...

PEYNİRLİ ISPANAKLI BÖREK MALZEMELER

2 adet yufka

500 gr ıspanak

200 gr kadar beyazpeynir

Kristal kayatuzu, karabiber, pul biber

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

PEYNİRLİ ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Ispanakları suda yıkayın, süzdürün. İnce ince doğrayın ve derin bir kâseye koyun. Tuzunu, karabiberini, pul biberini ve yarım çay bardağı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.

Daha sonra ıspanakların içine ezilmiş beyazpeyniri koyup karıştırın.

Yufkayı tezgâha serip fırçayla biraz zeytinyağı sürün. Bir ucundan bir karış içe doğru katlayın. Katladığınız yerin üzerine ıspanaklı harçtan koyup, diğer uçları da ortaya buluşturup sıkıca rulo yapın.

4-5 cm uzunluğunda halkalar şeklinde dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin, sıcak olarak servis yapın.

Muzu 15 gün saklamak için 5 ipucu! Kararmaktan kurtarıyor