Canan Karatay'ın et pişirme tavsiyeleri! Kurban Bayramı öncesi merak edilenler...

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber et pişirme teknikleriyle ilgili merak edilenler de sorulmaya başlandı. Bu nedenle Canan Karatay'ın et pişirme önerilerini sizler için bir araya getirdik. Söz konusu öneriler Kurban Bayramı öncesi lezzetli bir et hazırlanmasıyla ilgili bilgiler içeriyor. İşte Canan Karatay'ın tavsiyeleri…

Canan Karatay'ın et pişirme ile ilgili paylaştığı bilgiler hem lezzetli hem de sağlıklı et tüketmek isteyen pek çok kişinin ilgisini çekebiliyor. Ayrıca Kurban Bayramı'ndan önce birçok kişinin merak ettiklerine cevap niteliğinde olabiliyor. Bu nedenle Kurban Bayramı öncesinde ve normal zamanlarda et tüketmek isteyen birçok insan Canan Karatay'ın önerilerinden faydalanabiliyor.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ET PİŞİRME İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte et pişirme ile ilgili merak edilenler de artmaya başlandı. Birçok kişinin merak ettiği sorulara istinaden Canan Karatay'ın et pişirme ile ilgili önerilerini bir araya getirdik.

Canan Karatay'ın önerilerinde pişirme ile ilgili püf noktalardan bahsediliyor. Ayrıca ünlü doktor, etin ızgarada pişirilmesini tavsiye ediyor. Ek olarak bir baharatın da her türlü ete yakıştığına değiniyor. Nitekim söz konusu öneriler Kurban Bayramı öncesinde birçok insanın dikkatini de çekiyor.

CANAN KARATAY'IN ET PİŞİRME TAVSİYELERİ

Kurban Bayramı öncesinde birçok insan et pişirme ile ilgili sorular sormaya başladı. Kurban Bayramı'nda et pişirme ile ilgili merak edilenler için Canan Karatay'ın et pişirme önerilerini bir araya getirdik. İşte söz konusu öneriler;

Et ızgarada pişirilirken öncelikle harlı ateşte, devamında ise ağır ateşte pişirilmeli. Bu sayede kabuk yapan etin suyu dışarıya çıkmaz.

Izgaranın hafif ateşte yapılması gerekir. Buzdolabından alınan etler biraz bekletilir. Akabinde tuz, ızgara yapıldıktan sonra serpilir.

Tencere kebabı yaparken tarçın veya karanfil tercih edilebilir. Ayrıca her türlü ete karabiber yakışır.

Yahnilerde ve kebaplarda, et önce biraz yağ eklenerek hiç su konulmadan kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar pişirilir. Ancak fazla esmerleşmemesi gerekir. Et tek başına pişirilecekse çok az sıcak su eklenir. Ayrıca bu şekilde pişirildiğinde tuz kesinlikle baştan atılmamalı. Çünkü etin sertleşmesine neden olur.

Protein oranını arttırmak için çeşitli sebzeler (havuç, sarımsak, kereviz, soğan gibi) eklenebilir. Haşlama işlemi sonrasında söz konusu sebzeler etle servis yapılabilir. Bunun yanı sıra ezilerek et suyuna katıldıktan sonra çorbada da kullanılabilir.

Etler fırında sebze eklenerek pişirildiğinde hem vitamin kaybı olmaz hem de yumuşak olur.

Kurban Bayramı öncesinde birçok kişinin araştırdığı et pişirme yöntemlerine Canan Karatay'ın tavsiyeleri faydalı olabiliyor. Nitekim ünlü doktor pişirme yöntemleriyle ilgili pek çok bilgi paylaşıyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı önerilerde bulunan Canan Karatay, sağlıklı tavsiyeleriyle fazlaca takip de ediliyor.