Domates çorbası tarifi arayanlara Canan Karatay önerisi! 1 kaşık o baharattan ekleyin

Domates çorbası tarifini merak edenlere Canan Karatay'ın domates çorbası tarifini hazırladık. Fesleğeniyle, salçasıyla ve soğanıyla nefis bir kış çorbası için mutfağa girebilirsiniz. Akşam yemeği menüsüne Canan Karatay'ın domates çorbası tarifine bayılacaksınız.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Canan Karatay'ın domates çorbası tarifi akşam yemeği menüsüne alternatif olabilir. Hemen hemen her yemeğin yanına yakışan domates çorbası tarifi oldukça kolay. Karatay tarifine göre domates çorbasının püf noktası ev yapımı domates salçası kullanmak. Özellikle yaz domates soslarıyla çorbayı daha sağlıklı ve şifalı bir lezzete dönüştürebilirsiniz.

Malzemeler

4 su bardağı su veya et suyu

5-6 adet domates (Ev yapımı domates salçası da güzel olur)

1 adet kuru soğan

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Kristal kayatuzu, karabiber

Yarım demet taze fesleğen veya nane

100 gram rendelenmiş eski kaşar

DOMATES ÇORBASI TARİFİ

Domatesleri yıkayıp rendeleyin ve tencereye koyun. Soğanı soyup ince küp şeklinde doğrayın ve domatesin üzerine ilave edin. Zeytinyağını da koyup, kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.

Daha sonra su veya et suyunu koyun. Ocak orta ısıda olmalı. Kaynamaya başlayınca ağız tadınıza göre tuzunu ve karabiberini ilave edin, ateşi söndürün. Fesleğen ve nane dallarını ince ince doğrayın ve çorbanın üzerine serpin. Eski kaşarı rendeleyin.

Çorbayı kaselere koyup, üzerin, rendelenmiş eski kaşarla süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun...