Tereyağının kalp ve damar sağlığını koruduğunu ifade eden Canan Karatay yine çok şaşırttı. Karatay hoca çayınıza şeker yerine tereyağı koyun diyor. İşte yanıtı...
PROF. DR. CANAN KARATAY DA ÖNERİYOR
Prof. Dr. Canan Karatay, şekerin vücuda verdiği zarara dikkat çekerek ezber bozan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi ve "çaya tereyağı koyun" dedi. Eski Türklerin şeker yerine çaya tereyağı koyduğunu belirten Karatay; "Orta Asya'da, Moğolistan'da eskiden şeker yokken tereyağlı çay içilirdi. Ben illa tereyağlı çay için demedim. Şeker yerine tereyağı daha faydalı. Çayı ve kahveyi şekersiz için. Bizi şişmanlatan da hastalandıran da şekerdir" dedi. Daha sonra Zahide Yetiş'in hazırladığı tereyağlı çayı içen Karatay, çayın bu şekilde çok daha lezzetli olduğunu söyledi.
'ŞEKER YERİNE TEREYAĞI EKLEYİN'
Çayı şekersiz içemeyenlerin bu alışkanlıktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen ünlü profesör, şekerin tüm hastalıkların altında yatan sebep olduğunun altını çiziyor. Dolayısıyla şeker yerine hem çay hem de kahveye tereyağı atılmasını öneriyor.
Ek olarak yemek yedikten hemen sonra çay tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor. Çünkü çay, yediğimiz yiyeceklerdeki besinlerin emilimini azaltıyor ve zarar veriyor.
Eğer yemeklerden sonra çay içmek istiyorsanız, içerisine tereyağı ekleyerek tüketmeniz, bağırsaklardaki emilimin engellenmesinin önüne geçecektir.
TEREYAĞLI ÇAY NASIL YAPILIR?
Tereyağlı çayı yapmak aslında çok basit. Normal koşullarda demlediğiniz çayı bardağınıza döktükten sonra içerisine şeker yerine yatım çay kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırın.