Nur Sena Sarıtaş
Canan Karatay, yaşlanırken sağlam beynin sırrının tereyağı ve zeytinyağı olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Canan Karatay, 84 yaşında vefat eden anneannesinin son senesine kadar üretken olduğunu, baklava dahi açabildiğini söyleyerek bunun sırrını tereyağını çok tüketmesine bağladı.
Kendi Youtube kanalında açıklamalarda bulunan Canan Karatay, Bol tereyağı ya da soğuk sıkım zeytinyağının hem lezzete hem vücuda faydalı olduğunu ifade etti.
"Yağsız vücut olmaz" diyen Canan Karatay, uzun ömürlü, sağlıklı bir beyin için vücuda yağ girmesi gerektiğini vurguladı.
Beynin yüzde 80'inin yağ olduğunu belirten Karatay, doğallığın önemli olduğunu ve endüstrileşmenin de bunu bozduğunu söyledi.
BALKANLARIN GÜZELLİK SIRRI BU BESİNLER
Diyet ürünlerdeki yağsız, yarım yağlı ürünlere de değinen Canan Karatay, Balkanlar'da, Bulgaristan'da Makedonya'da, Eski Yugoslavya'da, Yunanistan'da insanların yüzlerinin kırışmadığını ve bunun sebebinin mayalı yoğurt, yumurta, tarhana, turşu, sirke, boza olduğunu söyledi.