Canan Karatay'dan kahvaltılık börek tarifi! Çayla uyumlu lezzet

Kahvaltılık börek tarifi birçok insanın özellikle sabahları araştırdığı konular arasında gösterilebilir. Çünkü çeşitli şekillerde hazırlanabilen bu yiyecek, pratik ve lezzetli olduğunda adeta tadından yenmiyor. Öte yandan Canan Karatay da kahvaltılık börek tarifi paylaşmıştı. Üstelik söz konusu börek, çayla uyumlu bir şekilde tüketilebiliyor. Canan Karatay'ın önerdiği tarifin detayları haberimizde…

Canan Karatay, sağlıklı yaşam ile ilgili paylaşımlarıyla Türkiye'deki birçok insanın dikkatini çekiyor. Bunun yanı sıra ünlü doktor lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleri tavsiyesinde de bulunuyor. Ayrıca bu tariflere Karatay Mutfağı'nda değiniyor.

Canan Karatay'ın sabahları afiyetle tüketilecek bir kahvaltılık börek tarifi de bulunuyor. Üstelik söz konusu börek, çayla uyumlu şekilde tüketilebiliyor. Son zamanlarda birçok insanın dikkatini çeken Canan Karatay'ın kahvaltılık börek tarifi, kısa sürede hazır hale getirilebiliyor.

Peki, Canan Karatay'ın peynirli ıspanaklı kahvaltılık börek tarifi nasıl hazırlanır?

CANAN KARATAY'DAN KAHVALTILIK BÖREK TARİFİ

Canan Karatay'ın önerdiği ıspanaklı ve peynirli kahvaltılık börek tarifi birkaç malzeme ile yapılıyor. Ayrıca kısa sürede hazırlanan söz konusu kahvaltılık börek tarifi, çay yanında afiyetle tüketilebiliyor. İşte börek tarifi için gerekli olan malzemeler;

- 200 gr kadar beyaz peynir

- 2 adet yufka

- 500 gr ıspanak

- Kristal kaya tuzu, pul biber ve karabiber

- 1 çay bardağı sızma zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Canan Karatay'ın önerdiği kahvaltılık börek tarifi, yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra pratik bir şekilde hazırlanabilir. İşte Canan Karatay'ın söz konusu börek tarifinin hazırlanışı;

- Ispanaklar suda yıkanır ve süzülür. Sonra ince ince doğranır, derin bir kaseye koyulur. Ardından tuz, karabiber, pul biber ve yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır. Devamında ıspanakların içine ezilmiş beyaz peynir eklenir ve karıştırılır.

- Yufka tezgaha serilir ve fırça ile biraz zeytinyağı sürülür. Ardından bir ucundan bir karış iç kısma doğru katlanır. Katlanan yerin üst kısmına ıspanaklı harç koyulur. Sonra diğer uçları ortada buruşturularak sıkıca rulo yapılır.

- Devamında 4-5 cm uzunluğunda halkalar dilimlenir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir.

- Ardından önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında, 15-20 dakika kadar pişirilir.

- Sonra hazırlanan kahvaltılık börek tarifi, çay yanında afiyetle tüketilebilir.