Canan Karatay'dan ezber bozan bir açıklama: Çocuklara bol bol Türk kahvesi içirin!

Her açıklamasıyla olay olan Canan Karatay, çocuklarla ilgili sözleri herkesi şaşırttı. Türk kahvesinin çocuklara inanılmaz faydaları olduğunu belirten Canan Karatay bol bol içirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Peki Türk kahvesinin çocuklara faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, gelişim çağındaki çocukların beslenmesi konusunda şaşırtan bir açıklamaya imza attı. Kafein bakımından zengin olan Türk kahvesinin çocuklara faydası olduğunu belirten Canan Karatay yine ezber bozdu.

Yetişkinler konusunda bile uzmanlar sınırlı sayıda Türk kahvesi tüketilmesi gerektiğini açıklarken Karatay'ın "bol bol Türk kahvesi içebilirler" sözleri merak edildi.

CANAN KARATAY'IN AÇIKLAMASI;

Karatay, çocukların Türk kahvesi içmesi gerektiğini ancak bunu tüketirken dikkat edilmesi gereken hususu şu sözlerle açıkladı:

"Çocuklar, Türk kahvesini şekersiz olmak şartıyla istedikleri kadar içebilir. Kahve çok güçlü bir antioksidandır. Şeker beyinde tahribat yapar, Türk kahvesi onu düzeltir, cin gibi yapar."

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

* Türk kahvesi yüksek oranda bir uyarıcıdır. Özellikle sinir sistemi için uyku sorunu yaşayan çocukların sabahları bir bardak Türk kahvesi içmesi önerilir. Türk kahvesi hem sinirleri yatıştırır hem de çocukların okul sürecinde uykusuzluk çekmelerini engeller.

* Şekersiz tüketilen Türk kahvesi ruhsal sorunları da engeller. Çocuklarda görülen sinirlilik konsantre eksikliği gibi durumlar bu sayede azaltılır.

* Vücudun gelişirken ihtiyaç duyduğu kafein maddesini tamamlanır. Günde bir bardak tüketilen Türk kahvesi sayesinde çocuklarda enfeksiyon birikmesi de engellenir.

Hamilelikte sarı leblebi yenir mi? Kuruyemiş bebeğe zarar verir mi?