Canan Karatay'dan ağız kokusuyla ilgili ezber bozan karışım! Sahurda kaşık kaşık yiyin

Oruçluyken en çok yaşanan durumlardan biri ağız kokusudur. Canan Karatay, ezber bozan bir açıklama yaparak sahurda tüketilmesi gereken karışımı açıkladı. Canan Karatay, bu karışım sayesinde oruç boyunca ağız kokusu şikayeti olmayacağının altını çizdi. İşte oruçluyken ağız kokusunu önleyen karışım...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Uzun süre besin ya da sıvı tüketilmemesine bağlı ağızda artan bakteriler ve kuruluk kokuya neden olur. Canan Karatay, ağız kokusuyla ilgili ezber bozan bir açıklamaya imza attı. Ağız kokusunu önlemek için sahur vaktini işaret eden Canan Karatay, bu sürece tüketilecek karışımı açıkladı.

Sahurda kaşık kaşık tüketilmesi gereken bu karışımın hem ağız kokusunu hem de daha birçok sağlık sorununa fayda sağladığın belirtti. Canan Karatay'ın ezber bozan açıklamasındaki detaylar haberimizde...

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEYEN KARIŞIM

Sahur vaktinde tüketilen her besin ertesi gün oruç süresini etkiler. Canan Karatay, bu yüzden sahurda tüketilen besinlerin önemine dikkat çekti.

Midenin uzun süre boş olması, ağızdaki sıvının azalması ve hava nedeniyle bakterilerin ağızda artması, bağırsaklardaki besin atıkları ve daha birçok durum ağız kokusuna neden olur. Canan Karatay bunları tek sefer de önlemek için bir kase ev yoğurdunun içine bir yemek kaşığı bal 3 damla limon suyu sıkın karıştırın.

Tüm karışım bitene kadar tüketin. Bu sayede bağırsaklar daha iyi çalışarak besin atıklarının kalması önlenir. Vücudun sıvı oranı artar böbreklerin fonksiyonel işlevi bozulmaz.

Ağız içindeki bakteriler bal sayesinde artış göstermez. Ayrıca mide asidi gün boyu dengelenir. Yemek borusundan mideye ve bağırsaklara kadar temizleyen yoğurt bal limon karışımı sayesinde oruç süresinde ağız kokusu yaşanmaz.

Diş aralarında biriken atıklarda ağız kokusuna neden olacağından diş fırçalamayı ve iftar sahur arasında 2 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin.

İbrahim Saraçoğlu'dan altın değerinde kür! İftar sonrası bağırsakları çalıştıran saplar