Okan Kabuk
Canan Karatay insanların sağlıklı bir şekilde beslenebilmesi için neleri tüketmeleri gerektiği hakkında bilgi paylaştı. Adeta insan ömrünü uzatacak besinleri öneren Canan Karatay, sağlığa zararlı olan besinler hakkında da açıklamalarda bulundu.
Canan Karatay hamsinin kızartılarak tüketilmesine karşı olduğunu belirtti. Kızartmanın içerisinde kanserojen tehlikelerin barındığını belirten ünlü doktor, kızartmanın sağlık açısından tehlikeli olduğunu aktardı. Ayrıca hem trans yağların hem de margarinin tehlikeli yağlar grubunda olduğunu belirten Canan Karatay, köy tereyağlarının tehlike içermediğini belirtti.
Köy tereyağının sabah ve akşam tüketilebileceğini belirten Canan Karatay, fındık ve çay tüketiminin önemine de vurgu yaptı. Fındık ve fıstığın kan yaptığını belirten ünlü hekim, fındığın vitamin, mineral, karbonhidrat ve omega3 deposu olduğunu belirtti.
Şekersiz olmak kaydıyla bol bol çay içilmesini öneren Canan Karatay, çayın içerisindeki antioksidanların insanları dinç tutma özelliği olduğunu belirtti. Ayrıca kahve tüketimini de tavsiye etti.
Kuyruk yağı ile birlikte kavurmanın tüketilmesini öneren Canan Karatay, yumurta sarısıyla beraber de köy yağının tüketilmesi gerektiğini aktardı. Ayrıca Anadolu'daki bir adetten bahseden ünlü doktor, kuyruk yağını eriterek tüketenlerin 90-95 yaşına kadar yaşadığının görüldüğünü belirtti.