AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kuruyemişlerin ve baklagillerin vitamin, mineral ve yağ içerikleri bakımından çok önemli olduğuna dikkat çeken Canan Karatay, özellikle hamileler için bazı çeşitlere "Olmazsa olmaz." vurgusunda bulunuyor. Çünkü bu kuruyemişler Omega-3 açısından çok zengin ve bu durum zekâyı da etkiliyor.
Fındık, fıstık, ceviz, badem vb. kuruyemişler hem kilo aldırmıyor hem de glisemik endeksi düşük oluyor. Kabak ve ayçekirdeği çekirdekleri de kilo aldırmıyor.
Harvard'da yapılan bazı çalışmalarda kuruyemişlerin şeker hastalığı riskini düşürdüğü tespit edilmiş.
Kuru fasulye, barbunya, börülce gibi bakliyatlar çok faydalıdır. Bakliyatlar özellikle kurutulduğu yıl içinde tüketilmelidir.