Canan Karatay uyarıyor: Bitki çayını böyle demlemeyin, etkisini öldürüyor! Su ve kaşık mutlaka...

Gribe ve öksürüğe iyi gelen bitki çaylarını demleme hatalarının zehirlenmelere yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, bitki çaylarını demlemenin püf noktalarını verdi. İşte Canan Karatay'a göre suyundan kullanılan kaşığa kadar bitki çayı demlemenin 7 püf noktası...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Canan Karatay bitki çayları konusunda dikkatli olmayı tavsiye ediyor. Çünkü yapılan bazı demleme hataları hastanelik ediyor.

Bitki çayları grip ve öksürük için özellikle kışın favorisi. Fakat yapılan bazı demleme hataları hastalıkları daha da vahim hale getiriyor. Prof. Dr. Canan Karatay'dan 7 bitki çayı demleme kuralını derledik.

BİTKİ ÇAYI DEMLEMENİN 7 KURALI

Musluk suyu kullanmayın, içme suyu kullanın

Bitki çayları kaynatılmamalı, sıcak veya ılık suyla demlenmeli

Bitkilerle çay hazırlarken birbirleriyle etkileşime dikkat edilmeli. Bilgi sahibi olmadan hepsini birbirine karıştırmayı. Zehirli mi değil mi öğrenin.

Tedavi amaçlı düşünüyorsanız mutlaka doktora danışın.

Demlediğiniz bitkiler taze olmalı. Çay soğuduktan sonra ateşe koyup ısıtmayın.

Demlik olarak porselen veya cam demlikler tercih edilmelidir. Çayları karıştırırken porselen, cam veya tahta kaşıkları tercih edin.

Şeker kullanmayın. Şeker bağışıklığa zarar verir.

Yemeğe ya da çaya ekleyin! Öksürüğü kesiyor, 1 fincan içen öksürük ilacı kullanmıyor