AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Canan Karatay bitki çayları konusunda dikkatli olmayı tavsiye ediyor. Çünkü yapılan bazı demleme hataları hastanelik ediyor.
Bitki çayları grip ve öksürük için özellikle kışın favorisi. Fakat yapılan bazı demleme hataları hastalıkları daha da vahim hale getiriyor. Prof. Dr. Canan Karatay'dan 7 bitki çayı demleme kuralını derledik.
BİTKİ ÇAYI DEMLEMENİN 7 KURALI
Musluk suyu kullanmayın, içme suyu kullanın
Bitki çayları kaynatılmamalı, sıcak veya ılık suyla demlenmeli
Bitkilerle çay hazırlarken birbirleriyle etkileşime dikkat edilmeli. Bilgi sahibi olmadan hepsini birbirine karıştırmayı. Zehirli mi değil mi öğrenin.
Tedavi amaçlı düşünüyorsanız mutlaka doktora danışın.
Demlediğiniz bitkiler taze olmalı. Çay soğuduktan sonra ateşe koyup ısıtmayın.
Demlik olarak porselen veya cam demlikler tercih edilmelidir. Çayları karıştırırken porselen, cam veya tahta kaşıkları tercih edin.
Şeker kullanmayın. Şeker bağışıklığa zarar verir.