Canan Karatay uyardı: O içeceği tüketmeyin! Alkolden bile daha zararlı…

Canan Karatay sağlıklı yaşam ile ilgili uyarılarıyla Türkiye'deki birçok insanın dikkatini çekiyor. Ayrıca ünlü doktor, bir içeceğin alkolden bile daha zararlı olduğunu belirtti. Ek olarak ani kalp durmasına sebep olabilen söz konusu içeceğin tüketilmemesi gerektiğini vurguladı. İşte Canan Karatay'ın alkolden bile daha zararlı olduğunu belirttiği o içecek…

Sağlıklı beslenmeyle ilgili tavsiyeleri ile sıklıkla gündeme gelen Canan Karatay, bir içecekten uzak durulması gerektiğini vurguladı. Zira söz konusu içeceğin alkolden bile daha zararlı olduğunu belirten ünlü doktor, pek çok farklı sağlık problemine sebep olabildiğine değindi.

CANAN KARATAY UYARDI

Canan Karatay enerji içeceklerinin tüketimi hakkında bazı uyarılarda bulundu. Zira enerji içeceklerinde bol miktarda mısır şurubu şekeri olabildiğini belirten ünlü doktor, sağlık açısından zararlı olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra içeriğinde başka kimyasal maddeler olabildiğini de açıkladı.

Enerji içeceklerinin bağışıklık sistemine zarar verebildiğini belirten Canan Karatay, bağırsakları adeta altüst ettiğine değindi. Ayrıca ünlü doktor, beyin fonksiyonlarının da zarar görmesine neden olabildiğini aktardı.

ALKOLDEN BİLE DAHA ZARARLI

Enerji içeceklerinin kısa süreli enerji sağlayabildiğini aktaran Canan Karatay, birkaç saatlik geçici enerji ve mutluluğun bağımlılık yapabileceğini aktardı. Ayrıca, ''Alkol gibi, hatta alkolden daha hızlı bir biçimde karaciğerin yağlanmasına sebebiyet verir.'' dedi.

Canan Karatay enerji içeceklerinin sinir sistemine alkolden daha fazla zarar verebildiğini aktardı. Ayrıca sindirim sistemini adeta allak bullak edebileceğini belirtti. Bunun yanı sıra Canan Karatay, enerji içeceklerinin vücut direncini sıfıra kadar indirebileceğine değindi.

ENERJİ İÇECEKLERİNİN ZARARLARI

Canan Karatay, enerji içeceklerinin zararlarına üstüne basa basa değindi. İşte söz konusu içeceklerin zararlarından birkaçı şu şekilde;

Fazla tüketilmesi, uykusuzluk sorununa neden olabilir.

Böbrek yetmezliğine neden olabilir.

Enerji içeceklerinde bulunan bazı maddeler, ilaçlarla etkileşime girebilir. Bunun sonucunda ise çeşitli komplikasyonlar oluşabilir.