Canan Karatay uyardı: Çay tüketenler dikkat! Eğer böyle içilirse…

Canan Karatay sağlıklı yaşamla ilgili paylaşımları ile birçok insanın dikkatini çekebiliyor. Ayrıca ünlü doktor doğru çay tüketimi ile ilgili de bazı uyarılarda bulundu. İşte Canan Karatay'ın çay ile ilgili tavsiyeleri…

Türkiye'deki birçok insan neredeyse her öğün çay tüketebiliyor. Ayrıca Canan Karatay, yüksek seviyede kafein barındıran çayın yanlış tüketildiğinde kan depolarını azaltabildiğini belirtiyor. Ancak doğru şekilde tüketilen çayın vücuda olan faydalarını adeta saymakla bitiremiyor.

CANAN KARATAY'IN ÇAY UYARISI

Çay tüketimi ile ilgili uyarılarda bulunan Canan Karatay gündemde adeta yankı uyandırdı. Nitekim Canan Karatay çayın limon katılarak tüketilmesini tavsiye etti. Eğer böyle içilirse birçok fayda sağlayabiliyor. İşte Canan Karatay'ın da önerdiği limonlu çayın faydalarından bazıları şu şekilde sayılabiliyor;

Limon, demir depolarını artırabiliyor. Böylece vücudun ihtiyaç duyduğu eksikliklerin giderilmesinde yardımcı olabiliyor. Ayrıca Canan Karatay limonlu çay tüketiminin sindirime faydalı olduğunu belirtiyor.

Limonlu çay; bağırsak spazmı, ağız kokusu, hazımsızlık ve idrar enfeksiyonuna karşı faydalı olabiliyor. Öte yandan vücudun onarılmasını destekleyebiliyor. Bu nedenle adeta doğal bir ilaç gibi görülebiliyor.

Canan Karatay günde en az 2 bardak limonlu çay içilmesini tavsiye ediyor. Nitekim günde 2 bardak limonlu çay tüketilmesi, vücuttaki bakteri ve virüsleri azaltabiliyor.

Not: Canan Karatay'ın da tavsiye ettiği limonlu çayı, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.