Canan Karatay uyardı: Çay sevenler dikkat! Eğer böyle tüketilirse…

Canan Karatay çay tüketimi ile ilgili uyarıda bulunarak pek çok vatandaşın dikkatini çekti. Nitekim yanlış tüketildiğinde çayın zararlı olduğunu aktaran Canan Karatay, doğru tüketildiğinde birçok farklı fayda sağladığını aktardı. Detaylar haberimizde…

Çay Türkiye'deki birçok insan tarafından neredeyse her öğün tüketilebiliyor. Ayrıca çay ile ilgili Prof. Dr. Canan Karatay'da bazı açıklamalarda bulunarak uyarıda bulundu.

Canan Karatay yüksek seviyede kafein içeren söz konusu içeceğin yanlış tüketildiğinde kan depolarını azalttığını aktardı. Ayrıca Canan Karatay, çayın doğru şekilde tüketildiğinde vücuda birçok farklı fayda sağladığına değindi.

CANAN KARATAY'IN ÇAY TÜKETİMİ İLE İLGİLİ ÖNERİLERİ

Canan Karatay çay ile ilgili bazı uyarılarda bulunarak, çay sevenlerin söz konusu uyarılara dikkat etmelerini önerdi. Nitekim Canan Karatay söz konusu içeceğin limon katılarak tüketilmesini tavsiye etti. İşte limonlu çayın faydalarından bazıları şu şekilde;

Limon, demir depolarını artırarak vücudun ihtiyaç duyduğu eksiklikleri giderme konusunda yardımcı olabiliyor.

Canan Karatay, çayın limon katılarak tüketildiğinde sindirime faydalı olabildiğini aktarıyor.

Limonlu çay; ağız kokusu, bağırsak spazmı, idrar yolu enfeksiyonu ve hazımsızlık sorununa karşı faydalı olabiliyor. Öte yandan vücudun onarılmasını destekleyebiliyor. Bu nedenle adeta doğal bir ilaç gibi görülebiliyor.

Canan Karatay gün içinde en az 2 bardak limonlu çay tüketilmesini tavsiye ediyor. Ayrıca gün içinde tüketilen 2 bardak limonlu çay, vücuttaki virüs ve bakterilerin azalmasında yardımcı olabiliyor.

Not: Alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak limonlu çayı tercih etmeleri gerekir.

Bu besinlere dikkat: Susuzluk yapıyor! Sahurda tüketilmemeli