Canan Karatay sahurda yumurta tüketenlere sert çıktı! 10 dakikada yapın

Canan Karatay, sahurda yumurta tüketenleri uyardı. Çok fazla pişirilen yumurtanın faydalı olmadığının altını çizen Canan Karatay, 10 kuralını koydu. Vücut sağlığı için sahurda az pişmiş yumurtayı önerdi. Peki az pişmiş yumurtanın faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Yumurta hakkında yıllardır yapılan haberlerin yanlış olduğunun altını çizen Canan Karatay, yıllardır da pişirme tekniğinin hatalı olduğunu açıkladı. Sahurda iki tane az haşlanmış yumurta tüketilmesini öneren Canan Karatay, 10 dakika kuralını hatırlattı. Vücut sağlığı için sahurda tüketilen yumurtanın mutlaka az pişmiş olması gerektiğinin altını çizdi.

Çok fazla pişirildiğinden yumurtanın herhangi bir değeri kalmadığını belirten Canan Karatay, az pişmiş yumurtanın faydalarını saydı.

AZ PİŞMİŞ YUMURTANIN FAYDALARI NELERDİR?

Günde 2 tane tüketilen yumurta, vücudun ihtiyacı olan kalsiyum, protein ve omega-3 yağ asitlerini tek seferde karşılar. Ancak bu az pişmiş yumurtayla 3 katına çıkar. Tüm vitamin deposu sarı kısmında olan yumurtanın bu yüzden az pişmesi gerekiyor.

Ayrıca folik asit bakımından yüksek olan yumurta vücudun hücresel yenilenmesini destekler. Kas ve kemiklerdeki asit oranını dengeleyerek güçlenmesini sağlar. Besin değerleri bakımından zengin olan yumurta D vitaminini sağlayan en doğal besindir. Çok az sayıdaki besinde bulunan D vitamini gelişime katkı sağlar.

Hormonal süreci destekleyen az pişmiş yumurta, antioksidan bakımından da güçlü olduğundan vücudun yaşlanmasını engeller.

Beynin işlevselliğini güçlendiren az pişmiş yumurta özellikle ileri yaşlarda görülme ihtimali olan unutkanlık ve demans gibi hastalıkların gelişmesini engeller.

Sinir hücrelerini güçlendirdiğinden yorgunluk ve stres gibi sağlık sorunlarını engeller. Ruhsal bakımdan vücudu güçlendirir.

Vücudun başlama tuşu olan baharat! Salataların ve makarnaların vazgeçilmezi